VW

Шпионски снимки на VW Golf R420: най-добрия поглед към бъдещия super-Golf GTI досега

2015.05.26

Volkswagen подготвят горещ хечбек Golf с мощност повече от 400 к.с, а бдителни фотографи вече успяха да заснемат първите шпионски снимки на бъдещия VW Golf GTI по време на тестове за издръжливост близо до Нюрбургринг в Германия.

Фотографиите разкриват колата само седмици след като шефът на компанията Dr Heinz Jakob Neusser споменава пред списание CAR, че модификация на Golf R400 е в процес на разработка и ще влезе в етап на производство много скоро.

Най-горещия Golf до момента

Това е първо потвърждение, че VW има намерение да пусне модифициран Golf R400 на пазара. И сякаш бъдещият модел има потенциал да се превърне в най-горещото хечбек предложение от всички, в момент в който GTI надпреварата e във връхната си точка. Не трябва да се изненадваме, че и Mercedes подготвят свое предложение, A45 AMG, което също ще е около 400 к.с.

„Ще имаме по-спортен Golf от всякога“, коментира Neusser за списание CAR. „В момента сме в етап на разработка на такъв модел“.

Да, правилно сте прочели – след няколко кратки месеца ще имаме супер Golf с повече от 400 к.с и двойно предаване. Ще бъде нещо като Golf R, но току що излязъл от фитнеса и напомпан със стероиди.

Всичко за VW Golf R420

Това ще бъде първия шосеен автомобил в историята на компанията, който ще въведе мощният 2-литров турбо двигател, вече познат от модификация на Audio TT420.

Окончателните параметри са все още неясни, но според CAR, колата ще разполага с мощност от между 400 и 414 к.с., подавана към четирите колела. Джантите са забележимо по-големи от стандартния Golf R и забележете на шпионските снимки, колко по-ниско е позициониран автомобилът на пътя.

Дизайн на новия 2016 Golf R420


Max Power бодикит не се предвижда за този модел на Golf. Според CAR, моделът ще продължи да следва класическата линия на GTI и R, но ще има нов спойлер и аеро пакет включващ допълнителни елементи, както се вижда и от изтеклите снимки.

Спирачките ще са подсилени за да се справят с допълнителната мощност, но на пътя ще имаме един типичен стоков автомобил. Това ще рече, че изданието на автомобила не е лимитирано, а стандартно, според същия източник.

Кога се очаква да излезе на пазара?

Според слуховете, 400 к.с Golf хипер-хеч може да дебютира на авто шоуто във Франкфурт през Септември, а първите доставки се очакват в края на годината или началото на 2016-та. В базата във Волфсбург изглежда, че има цял куп от бързи голфове в етап на разработка. Компанията вече представи няколко GTI концепта през 2015 - един бърз, един подготвен от млади таланти, и един по-мощен. Очаква се някои от тях да бъдат показани по-време на рубинената годишнина на компанията през тази година.

Колко ще струва R420? Още е твърде рано за да се каже със сигурност, но се говори, че едва ли ще е по малко от 50,000 евро. Това е повече от цената за Golf R или Golf GTI.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.