7 Италиански спортни коли, които може да са ваши за под 15000 лв

2015.08.01

Италианците имат всичко – добра храна и стилни коли. В тази статия сме подбрали някои от най-евтините начини да влезе в света на Италианските спортни модели.

Италианските спортни модели винаги са специални /ако подминем някои дребни проблеми с електрониката и надеждността/. Те притежават страст и стил, които ще ви пленят завинаги, така че няма да ви е грижа, че спестяванията ви бавно се стопяват.

Имайки в предвид точно бюджета, тук сме се постарали да представим седем Италиански спортни автомобили, които притежават перфектен баланс между красота, страст и душа.

1. Alfa Romeo GTV

Това зашеметяващо 2+2 купе може да е ваше за сума по-малка от 3000 лв. За този бюджет може да откриете моделът оборудван с 2.0 литров Twin Spark двигател, докато за около 5000лв може да се сдобиете с прекрасния 3-литров V6 вариант.

Ако сте изкушени от офертата, а ние знаем че това е така – пригответе и още поне 1000 лв за смяна на ремък на всеки 60,000 км.

2. Fiat Coupe

Моделът се отличава със специфични ъглови форми и интериор измислен от Pininfarina. Това италианско купе ще се превърне в бъдеща класика. Цените на вече излезлият от производство модел започват от 5000 лв, но за 5 цилиндров вариант с 220 конски сили 20V Turbo – може да се охарчите над 10,000 лв.

Представянето на турбо автомобила е страхотно – ускорява от място до 100 км/ч за 6.3 секунди и достига максимална скорост от 250 км/ч. Подобно на GTV, е нужно обслужване на всеки 60,000 км, а и Турбото има склонност към дефекти, така че по-добре се пригответе за сериозни разходи.

3. Lancia Beta Coupe

Добива световна слава след участието в Топ Гиър Африка, където е представено от самия Кларксън. Купето има трудна съдба още от самото си представяне през 1973 година. Преследвано е от корозия на шасито, а частите  понякога се намират доста трудно.

Beta 2000 e оборудван с 2-литров двигател и може да ви струва между 11 и 13 хиляди лева, което е сравнително малка сума за инвестиция в марка, която държи рекорда в Световния Рали Шампионат.

В Обединеното кралство се срещат само 13 бройки BETA 2000, но и останалите варианти са доста редки.

4. Alfa Romeo Spider

С общи продажби от над 120 000 бройки, Alfa Spider се превърна в огромен успех за известната марка раздирана от финансови проблеми. Дизайнът е на Pininfarina, а двигателят е 1,6 литров Twincam. С тази комбинация Spider доминира на пазара на кабриолети в Европа и Азия от десетилетия. Собственото тегло е едва 990 кг,  а мощността 109 конски сили. Най хубавото е цената – Серия 1 се среща за под 12 000 лв.

5. Fiat Barchetta

Fiat Barchetta e заоблен кабриолет, който за нещастие трябваше да се бори със супер популярната Мазда МХ-5. Стари бройки с голям пробег се намират в продажба за около 14,000лв, което е доста повече от цената на Mazda MX-5 втора ръка.

Въпреки двигателя с мощност от 130 конски сили има нещо което може да е пречка за някои фенове и това е задвижването на предните колела, докато Mx-5 e със задно. Въпреки това обаче Barchetta е добра инвестиция, защото е много по-рядко срещана.

6. Maserati Biturbo

С страховит 2 литров V6 двойно турбо двигател, този модел от една от най-желаните Италиански марки изкушава сериозно с цена от £5000. Ускорението до 100 км/ч е за около 6 секунди, което е чудесно. Като другите Италиански коли с този списък и Biturbo страда от електрически дефекти, повреди по турбото и нормалната тенденция за прегряване.

7. Alfa Romeo Brera

Още един потенциален класически модел от Alfa. Той има поразително добър външен вид и производителен V6 двигател. За жалост, за бюджет до 15 хиляди може да се намери единствено 2.4 литровата дизелова версия с 5 цилиндъра, но това е автомобил, който със сигурност ще ви направи щастливи. Ако може да отделите по-голяма сума, за предпочитане е 3.2 литровия V6 с мощност 260 коня и страховит звук, който напълно подхожда на външния му вид.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.