10-те най-лоши игри с коли

2015.10.13

Кои са най-трагичните рейсинг игри от последните години? Ето и 10-те предложения...

1. Ferrari: The Race Experience (2011)

Не бъркайте това заглавие с лицензираните от Ferrari игри. Това е със сигурност най-лошата игра, която включва името „Ferrari”. Отстрани изглежда, че има доста плавна и реалистична графика с приличен геймплей, но играчите търсещи екшън на пистата бързо биват отрезвени. По време на самата игра графиката е трагична, внезапно плавните линии стават назъбени, а интериорът е истинска каша. За игра от 2011 година би трябвало качеството да е много по-добро.

2. Big Rigs: Over The Road Racing (2003)

Тази игра е считана от много критици и фенове за най-лошата за всички времена. Big Rigs прилича на работен проект започнат от ученици, който сякаш е изоставен и никога не е завършен, но все пак бива пуснат на пазара. Gamespot коментира: „Толкова е зле, че умът ви няма да го побере. Сгради и мостове по-пътя не пречат на шофирането. Вие просто минавате през тях! Камионът автоматично тръгва направо, ако ви писне да завивате, което е гаранция, че ще спечелите всяка надпревара.“

3. Mercedes-Benz World Racing (2003)

Това заглавие получи голямо внимание от медиите, но не оправда големите очаквания. Играта обеща над 100 коли от дългата продуктова линия на Мерцедес, но повечето в играта бяха почти идентични. Твърденията „зашеметяваща графика“ и „уникално реалистично“ управление ще ви накарат да избухнете в смях. Играта е от преди повече от десетилетие, но все пак тогава сме виждали много по-полирани графики от тази.

4. Yaris (2007)

Yaris беше безплатна игра за Xbox Live. Очевидно Toyota са решили да предоставят името с цел маркетинг, но този опит е грандиозен провал. Вместо акцентиране на автомобила и новия му дизайн, играта се върти около битки със странни чудовища по пистата. Колата сякаш изобщо не се движи, а все едно стои статична върху движещ се екран.

5. Madout (2015)

Madout няма правила и рестрикции. Целта е да се справите с всички други коли, като са позволени всички начини и оръжия. Лошият превод от Руския тим и разочароващия контрол разрушават всяко удоволствие от тази игра. Фокусът върху оръжията прави каквито и да е шофьорски умения напълно ненужни.

6. Ford Street Racing (2006)

С три режима на игра и 18 автомобила, Ford Street Racing остаря доста бързо. Играта е добра като замисъл, въпреки очевидната идея да се демонстрират новите модели на Ford. За феновете обаче има няколко ключови недостатъка, правещи играта посредствена – всяка кола е автоматик и пораженията по колата не влияят на поведението и на пътя. Играта е толкова лоша, че продуцентът дори не изпраща копия за пресата с цел ревю. Може би са си мислили, че така хората ще я закупят съвсем случайно.

7. Hooters Road Trip (2002)

Още един нагледен пример за ужасен брандинг. Явно от компанията Hooters са решили да популяризират своята марка чрез пускането на видео игра. В нея играчите обикалят Америка и се състезават на популярни магистрали около ресторантите Hooters. Играчите стартират с базови коли имащи ужасно управление, които се блъскат в други коли и препятствия, но без никакви последствия. След време се отключват и по-добрите коли и играта просто приключва. Единственото което се случва е гонка в нов град до виртуален Hooters.

8. Driving School Simulator (2014)

Концепцията тук е интересна, но няколко фрапиращи грешки обричат играта на голям провал. Целта на Driving School Simulator е да шофирате на определено трасе, без да получите наказателни точки заради нарушения като удряне на коли или обекти. В тази система за точки има доста пропуски – например играчите могат да се блъснат и да не получат наказание. Друг път те биват наказани за преминаване на уж червен светофар, който всъщност е бил зелен. Контролът е също толкова неадекватен – завивате на ляво, а понякога тръгвате надясно.

9. Death Track: Resurrection (2008)

Тази комбат рейсър игра се отличава с ужасна графика и пропуски. Управлението на което и да е возило е много трудно, като играчите изпитват големи трудност да държат колата в пътя. Оръжията и разрушенията привнасят екшън към играта, но всичко останало изглежда на бавни обороти. Не изглежда, че става въпрос за състезание – графиката е насечена и подхожда на аматьор дизайнер, а чувството е сякаш играете игра от края на 90-те, а не от 2008 година.

10. Fast & Furious: Showdown (2013)

Каква несправедливост към филма! Играта има неадекватна графика и физика. Предизвикателствата са толкова кратки и лесни за преодоляване, че ще ви писнат за минути. Когато си помислите за филма сигурно се сещате високоскоростен екшън и каскади. Нищо от това не присъства в тази игра – единственото нещо общо с филма е заглавието.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.