Chevrolet

Неопитен водач разбива своя C7 Corvette Z06 в дърво

2015.05.25

Как този шофьор е успял да разбие своята гордост в едно дърво? Имаме информация от очевидец, който прави и няколко снимки на смачканата кола.  

Автомобилът е оборудван с 7-степенна Z07 а причината за инцидента е непознаване на лаунч контрол системата. Това е бил първия път, в който водачът е прибягнал до ползването на тази система, контролираща изцяло въртящия момент при първа предавка и отворена дроселова клапа. При преминаване на втора предавка (очаквайки управлението на въртящия момент да продължи) той бива изненадан от неограничената мощност към колелата и остава без никакво време за реакция. Колата е била в режим на окачване за писта и спортен тракшън контрол, така че активното управление би трябвало да се справи с лекото отклонение от курса, но не става точно така. Водачът е имал предишен опит с мощни автомобили като c6 z06.

Колата е напълно възстановима, но щетите се оценяват на $20,000. Въздушните възглавници не са сработили, така че щетите са основно в предната част. Мотора и трансмисията са наред. Отзад и отстрани колата е почти недокосната, с една малка драскотина на вратата. Всички които се надяват да си купят евтини седалки от разбит Z, няма да извадят късмет.

Благодарим на човека с камерата за информацията. Надяваме се, че собственикът ще възстанови колата си скоро и вече ще има едно на ум при високи скорости.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.