10 причини защо жените се справят по-добре с автомобилите

2015.10.06

Често чуваме как жените не могат да се оправят с една кола и са ужасни шофьори, но има и други противоположни мнения според които жените са по-добри от мъжете. Ето 10 довода в тяхна подкрепа:

1. Могат да се оправят с посоките

Жените обичат да се подготвят преди пътуването. Това е един сериозен пропуск при мъжете. Те всячески отказват да прочетат инструкции или да следват картата, защото това ще накърни тяхното его. Понякога нещата опират до просто начертаване на маршрут или поглеждане на карта, но жените често обичат да са по-детайлни и подготвени от мъжете. Въпреки че това изисква допълнително вложено време, накрая жените пристигат на точното място и без закъснение...от първия път.

2. Имат по-добра памет

Жените често се оправят с посоките по-добре заради тяхната способност да запаметяват ключови обекти и посоки докато карат, и да ги задържат по-дълго в съзнанието си. Жените в по-малка степен могат да се загубят по познати пътища и показват по-добра склонност към запаметяване на детайли от маршрута.

3. По умни са

Няма нужда от много доказателства, че жените са по-умни от мъжете, но например последното проучване на Университета в Колумбия потвърждава, че жените имат по-високо IQ от мъжете. Жените имат по-високо ниво на интелигентност от мъжете. Изследователите са открили, че жените са по-добри в усвояване и задържане на нови знания. Те учат по-бързо и могат да запаметят и повторят операции, които им са показани само един път. Това означава, че те могат да поправят нещо за по-кратко време след проучване на ръководството. След като приключат с дадена задача, те нямат проблеми да запомнят процеса и да приложат наученото в бъдеще време.

4. По-силна връзка с автомобила

Въпреки че мъжете също се привързват към своите автомобили, връзката при жените е много по-дълбока. Често те кръщават колите си с прякори и им говорят мили неща. Те показват чувствата си, споделят им проблеми и всичко това спомага за едно по-приятно изживяване по време на пътя. Разбира се, като всяко момиче, и те харесват да си правят снимки с колата и да ги постват в различни социални мрежи. Няма значение дали колата е на прекрасно място или на автомивка - автомобилите на жените се появяват постоянно в серии от перфектни снимки.

5. По-голямо внимание към детайлите

В автомобилната индустрия жените са предпочитани работници заради тяхното внимание при инспекцията в производството, при инсталиране на електронни системи и ремонт. Всичко се обуславя от тяхната способност да обръщат внимание на малките детайли. Те бързо забелязват и регистрират малки отклонения в качеството на автомобила, често откриваем само след диагностика, и разрешават проблема преди да се задълбочи. Жените също в по-голяма степен могат да видят „голямата картина“ , включително да разберат сложни диаграми и да проследят свързани с това проблеми.

6. По-добро управляване на парите

Може би сте чували фразата „Жените са доказателство за рецесия“. Тя произлиза от факта, че жените е по-вероятно да запазят дохода си по време на турбулентност в икономиката. Някои свързват този факт с позициите заемани предимно от жени. Професии като медицинска сестра и учител са най-неподатливи на финансовите кризи. Жените са по-добри в спестяването и планирането на бъдеще. Те си поставят конкретна цел и я следват. Освен това преди покупка на автомобил правят и подобаващо проучване и често харчат по-малка сума за по-качествени части.

7. По-добри шофьори

В много държави, жените плащат по-ниски авто застраховки измежду двата пола. Това е така заради риска – мъжете са много по-склонни да попаднат в сериозен инцидент на пътя. Жените се справят добре в сложни ситуации и често предвиждат и избягват пътните инциденти. Те също в по-голяма степен спазват правилата за движение, знаците и ограниченията на скоростта.

8. По-добро справяне със стреса

Жените остават по-спокойни от мъжете при стресови ситуации на пътя, защото произвеждат повече окситоцин. По този начин те могат да се движат в хаотичен трафик и да не допуснат грешка. Да, яростта все така присъства, но окситоцинът благоприятства за успокояване и вземането на правилното решение при стресова ситуация.

9. Глезят колите си

Отдавайте това на еволюцията на съвременната домакиня или на друго, но жените карат по-хубави, поддържани и чисти коли от мъжете. Много проучвания са доказали, че жените поддържат по-спретнат дом, работно място и кола от мъжете. Те не само прахосмукират и бършат с парцала, но чистят всичко от горе до долу. Когато говорим за двигателя, положението е същото. Жените щадят двигателя в по-голяма степен и той им се отплаща с по-дълга и безаварийна служба.

10. По-дълъг живот

Навсякъде по света, жените живеят средно около 5 години повече от мъжете. Те печелят тази точка, защото просто имат повече време за да се наслаждават на любимата си страст – шофирането.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.