Lamborghini

Ревю на Lamborghini Aventador SV (2015)

2015.05.27

Смятате че стандартният Aventador не е достатъчно бърз и мощен? Новата SV модификация вече дебютира на Нюрбургринг и направи впечатляващите 6.59 мин., изпреварвайки Porsche 918 с две секунди

Обобщение на стандартния Aventador

На хартия Aventador LP700-4 покрива всички критерии за супер кола. Има карбоново шаси, push rod окачване, супер ниско позициониране, плюс брутален 6.5 литров V12 двигател с мощност от 700 к.с. Колата обаче вози ужасно, има разочароващо недозавиване, а скоростната кутия е тромава. Накратко – колата е впечатляваща, но не може да се мери с Ferrari F12.

Кое е новото при SV?

Автомобилът тежи с 50 кг по-малко или точно 1625 кг., аерото е с 170% по-ефективно благодарение на 3 ръчно регулируеми позиции на крилото, а двигателят e оптимизиран за да достигне по-висока мощност от 740bhp. Ускорението от 0 до 100км е за 2.8 секунди, а максималната скорост е ограничена до 350 км/ч. Гумите са поръчкови Pirelli, окачването е pushrod с активни амортисьори. Другите новости са свързани със специална въглеродна тапицерия базирана на J модела от преди няколко години.

Динамичен волан? Това значи ли същото не добро управление, което познаваме от Huracan?

Тук положението е малко по-добро, волана се чувства естествен и акуратен. Автомобила е доста голям, така че ако дадете газ прекалено рано и несръчно шанса да недозавиете е доста голям. Гумите Pirelli осигуряват чудесно сцепление с асфалта.

Колата е интересна за каране и позволява импровизации. Може да преминете през кривата по различни начини – с недозавиване, презавиване или неутрално. Общо взето това е най-забавното за каране Lamborghini от доста години. Жалко че и Huracan не беше така.

Какво не ни хареса?

Смяната на предавките в режим Corsa e много некомфортно, а огромните А-образни странични колони не водят до прекрасна видимост - все една да караш Сидни Харбър Бридж. Новият огромен дигитален дисплей изглежда много добре, но за жалост не може да бъде конфигуриран по различни начини, както при стандартния модел или при Hurican.

Невероятно представяне на Нюрбургринг!

Според предварителните изчисления, колата трябваше да постигне 7 минути и 10 секунди, така че времето от 6.59.73 накара всички да полудеят. Впечатляващото е, че времето беше постигнато след една единствена загряваща обиколка.

Цената

Цената e точно 881 500 лв, което е към 100 хиляди повече от стандартния Aventador.

Заключение

Това едно от най-добрите Lamborghini от години, а много вероятно и най-доброто изобщо. Не само, защото е най-бързо и мощно, но защото е доста ексклузивно ако притежавате посочената сума. Това е един олд скул супер автомобил, който би зарадвал всеки почитател на високите скорости, без значение, колко опитен е той.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.