4 мускулести коли за $3500

2015.08.03

Няма нищо лошо в това да притежавате Mustang или Camaro, но понякога човек се нуждае от нещо по различно.  

Mustang срещу Camaro. Това автомобилно съперничество е точно такова, каквото всяко едно трябва да бъде. То е нещо като Star Trek срещу Star Wars, само че с по-голямо его и по-малко IQ. Цялото това съперничество е напълно логично и всеки собственик на един от двата модела защитава яростно своето бижу …и има защо.

Тази статия е обаче за нещо друго. Няма съмнение, че авто културата е завинаги свързана с V8 и задното задвижване. Това е рецепта за класически мускулест автомобил, а в момента в САЩ и на други места може да си купите запазен Mustang GT от средата на 90-те или Camaro Z28 за цена около $3500. Независимо дали ви харесва или не, много е трудно да се намери алтернатива на тези прекрасни V8.

Все пак, доста хора не искат точно Mustang или Camaro. За млади и неопитни водачи тези коли може да костват огромни суми за застраховки и поддръжка. Други път просто не искат да се отъждествяват с една от двете фенски групи, което е също разбираемо. За изтънчения Американски /и не само/ почитател на добрите автомобили със задно предаване и V8 двигател има и други опции на пазара на стари коли и всички те се вместват в бюджета до $3500.

1. 1994-1996 Chevrolet Caprice

Олд-скуул автомобил, който отдавна не се произвежда. Моделът е наличен от 1994 до 1996 година, като доста години е бил на почит заради своя огромен V8 двигател и солидна задна ос. Колата е подходяща за допълнителни подобрения в представянето - най –вече благодарение на Corvette/Camara двигател с обем 5.7 литра и мощност от 260 конски сили. Мощността обаче не е единствена причина за да харесваме тези коли. Caprice беше популярен модел сред полицията на САЩ, така че доста от колите, които са в момента в движение са ъпдгрейдати бивши полицейски коли.

2. 1991-1997 Ford Thunderbird

Във времена, в които повечето средни по размер Американски коли преминаха към предно задвижване, Thunderbird и неговият братовчед Mercury Cougar запазиха доброто старо задно предаване до последно – до времето, когато бяха спрени от производство през 1997 година. V8 се завърна в T-Bird през 1991 година – версията от Mustang с вместимост 5 литра и мощност 200 конски сили. По-късно се ползваха 4.6 литрови V8 агрегати с 205 конски сили. Въпреки че не е екстремно бърза, Thunderbird крие впечатляваща мощ и представяне на пътя.

Всички V8 модели бяха засенчени от представянето на Thunderbird SC със своя V6 и пет степенна скоростна кутия – модел който продължи да се харесва на феновете предпочитащи предно разположен двигател и задно предаване. Благодарение на независимото окачване и възможност за допълнителни модификации по двигателя на Mustang, Thunderbird е една евтина алтернатива на напомпаните модели на Mustang.

3. 1993-1998 Lincoln Mark VIII

Защо по дяволите точно Lincoln? Колкото и да изглежда странно в този списък, Mark VIII покрива нашите изисквания благодарение на 4.6 литров двигател DOHC V8 32-valve. Той е с мощност от 280 коня /по-късните модели имат дори 290/ доставяни до задните колела. Благодарение на тези неща колата показва завидно представяне на пътя… поне докато въздушното окачване не се повреди! Автомобилът е мощен, елегантен и добре оборудван. Защо да не си заслужава едни  $3500?

Mark VIII винаги е изпитвал трудности в намирането на своя път на пазара. В началото е прекалено скъп за купуване и поддръжка, а и няма нужните интериорни екстри и пространство, които феновете на Linkoln винаги търсят. Не е сигурно дали по-шумен ауспух ще се върже с един Линкълн, но все пак това е един добър старт за ъпгрейд.

4. 1992-2000 Lexus SC 400

Eто и още едно неочаквано предложение. Също познат като Toyota Soarer, SC 400 има страхотен 4 литров V8 двигател с мощност 250 конски сили. По късните SC 400 модели имат още по-мощни агрегати – 260 или 290 коня, но намирането на подобен читав модел за само $3500 е доста непосилна задача. Lexus SC 400 притежава стил, атрактивна визия и прекрасно управление. Сложете към това и високата надеждност на Тойота и ще разберете защо Lexus SC 400 е едно наистина добро предложение.

Навремето тези коли са били ужасно скъпи, така че не са били по джоба на всеки. Освен това и разходите за поддръжката им са били сравнително високи, особено на фона на останалите модели на компанията. Но все пак говорим за задно задвижване и страхотен V8 двигател за $3500. Моделът е подходящ за всеки, който иска да подразни всички фенове на кончетата със своя страхотен Lexus.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.