BMW

10-те най-добри BMW-та за всички времена

2015.07.06

Избирането на само 10 автомобила с марка BMW е наистина тежка задача. BMW успя да създаде толкова много невероятни модели през годините, че избирането на първите 10 ще е трудно и най-вероятно ще предизвика ожесточени дебати.

Компанията е една от трите големи в Германия, а нейният слоган и основна цел е осигуряване на „перфектното шофиране“. BMW е водещ производител що се отнася до съчетание на лукс, комфорт и представяне на пътя. По този начин брандът успява да си изгради слава на легендарни, уникални и абсолютно най-модерни автомобили. Избирането на 10-те най-добри от най-добрите е много трудно, но все пак ето и нашите предложения:

M Coupe 1-ва Серия

Поставянето на знак М върху BMW модел обикновено привлича внимание и е признак за най-добро качество. Решението за поставянето на М върху евтината фамилна кола беше съдбоносно. Резултатът – модел, който всички заобичаха и който се превърна в класика. Задвижван е от 3 литров битурбо двигател с 6 цилиндъра в редица и директно впръскване. Могъщият M от първа серия имаше цели 335 к.с. под капака и разполагаше с 6 степенна ръчна скоростна кутия.

2002 tii

„Новата класа“ на BMW беше представена в началото на 60-те с цел да съживи бранда, който беше започнал да запада със своите луксозни и икономични коли. Дизайнът на серията беше изцяло нов, като тези седани с квадратна форма разполагаха с независимо задно окачване и бързо се превърнаха в най-популярните BMW модели. Един от най-прекрасните екземпляри се появи през 2002 г – туристически модел с директно впръскване, 2-литров двигател с 130 к.с.

M1

М1 беше един от най-уникалните проекти в историята на BMW. Това беше първия автомобил произведен от дивизия М, и единствения до момента модел със средно разположен двигател. Колата беше създадена с цел да отговори на изискванията в шампионата Procar, затова BMW се принуди да създаде и масова версия на състезателния си автомобил. Той разполагаше с 277 к.с. и максимална скорост от 259 км/ч. Произведени са под 500 екземпляра, което прави М1 един доста рядък и скъп автомобил.

Z8 Roadster

Z8 е съчетание на класически дизайн и модерни технологии. Този модел има алуминиева рама и супер мощен 4.9 литров V8 двигател с мощност 400 к.с. Автомобилът е направен за шофьори, а не за позьори.  Уникалният дизайн е измислен от Хенрик Фискер – фамозният дизайнер на Aston Martin DB9 и основател на Fisker Automotive.

E39 M5

Върхът на дизайн и представяне се постигна именно с Е39 М5 – изтънчен средно-голям седан с голяма мощност и пъргавина. Двигателят е V-8 и доставя близо 400 конски сили. Моделът се отличава с М-окачване, 4-колесни вентилирани дискови спирачки и спортен режим. Автомобилът участва в късометражен филм като част от маркетинговата кампания на BMW, с което си спечели привърженици по целия свят.

1-Series (F20)

Както вече отбелязахме, Серия 1 е най-евтината от гамата на BMW, но това не значи, че е лоша. Всъщност, тя присъства в топ 10 единствено, защото е налична със задно задвижване и хечбек. За жалост, най-мощният екземпляр /215 к.с/ е наличен само на определени пазари.

E46 M3

Нещо, което трябваше да бъде един лесен и бърз избор се превърна в много дълъг и труден процес. М3 дълго време беше еталон за изтънчен Европейски седан, и особено моделът Е46. Той предлага 333 конски сили, 3.2 литров 6 цилиндров двигател. Ускорява от 0 до 100 км/ч за под 5 секунди, като днес е считан за един истински спортен автомобил.  

Isetta 300

Това едва ли и най-добрия автомобил за шофиране…но защо тогава е включен в тази класация? Този миниатюрен 2-местен модел беше широко популярен сред феновете на подобни модели през 8-те години на своя жизнен цикъл. Двигателят му разполагаше само с 1 цилиндър и мощност от 13 к.с., а максималната скорост беше 80 км/ч. Isetta беше странен, но имаше своите фенове… има ги дори и днес. Той е един от най-обичаните микро-автомобили в света.

BMW i3

Това е най-новия модел в нашия списък. i3 е смелия опит за BMW за конструирането на модерен електрически автомобил. Той е задвижван от хибриден мотор с еквивалента мощност от 170 конски сили и въртящ момент 184 lb.-ft. Пробегът му се оценява на 130-160 км, а теглото е намалено до минимум за увеличаване на ефективността. BMW използва въглеродни влакна в седалките и алуминиево шаси. Моделът е ефективен и екологичен, но не и прекалено революционен. Новият електрически спортен модел i8 се очертава да е доста по-интересен.

507 Roadster

Затворете очи и си помислете за кабриолета на мечтите си. Шансът това да е точно BMW 507 Roadster e много голям. Той е планиран като конкурент на Mercedes-Benz 300SL и разполага с 140 к.с., V8 двигател и голям списък от известни собственици. Тъжното е, че 507 почти успява да фалира BMW поради огромните разходи за производството му. Днес този модел е считан за един от най-красивите Немски автомобили в историята.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.