Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia (2015) – първата от девет нови Alfa

2015.05.30

Новата Giulia ще предизвика 3-та серия, C-класа, ХЕ и А4 след по-малко от месец, като дебютът е насрочен за датата 24 юни 2015 година. Рисунки на списание CAR от преди няколко години ни дават ясна индикация какво може да се очаква, но все пак никога не можем да бъдем съвсем сигурни.

Новата Giulia ще отбележи подновяването на програмата, която може да ни даде цели 9 коли до края на десетилетието. Тази информация беше публикувана в CAR през януари. В изданието авторът интервюира шефът на компанията, който изразява визията си за бъдещето на Италианския автомобилен производител.

Така ще отбележим края на едно мъчително чакане на нови модели – повечето бяха замразени, като в момента имаме две базови серии в продажба във Великобритания, или три, ако броим спортната 4C.

Alfa Romeo Giulia: представяне на 24 юни 2015

Първата Alfa Romeo от възобновената програма е Giulia. Според изданието CAR, новата трета генерация ще бъде представена пред обществеността на 24 юни, точно по време на 105-тата годишнина на компанията.

Звучи невероятно, но 159 отсъства от продуктовата гама на Alfa вече от няколко години, така че Giulia ще върне производителя към обичаните премиум Европейски коли. Тези компютърно генерирани снимки са от 2012 година, така че имайте едно на ум, но все пак те ни дават най-обща идея за възможния дизайн на автомобила.

Заради какво се получи забавянето? Шефът на Fiat Chrysler Серджо Маркионе върна проекта за доработка и вече знаем защо. Alfa Romeo разработва нов тип задвижване на задните колела съвместно с Мазерати, което ще бъде включено във всички бъдещи нови модели Alfa.

Отново задно предаване за Alfa Romeo

Новината идва като дар от Бога за всички Алфаджии, за генерацията израснала с автомобили със задно предаване. Платформата се основава на RWD матрица от Ghibli, но е адаптирана и за двигатели с по-малка мощност.

Четири-цилиндровите мотори се предполага, че ще са 1.4 литрови турбо (с мощност от 110 или 180 к.с.) и 1.8 литрови с мощност 200 или 330 к.с.

Но за да бъде конкурентна, Alfa трябва да предложи и мулти-цилиндрови двигатели. CAR предполага, че това може би ще са бензиновите агрегати Maser с обем 2.5 и 3 литра, осигуряващи мощност до 510 к.с. и с възможности за по-спортни модификации.

Ще се предлагат и дизелови варианти, от 1.6 литров, 4-цилиндров до 3.0 V6 common-rail TD.

Какво следва по-нататък?

След новата Giulia, през 2016-та се задава Giulietta. Тя също ще бъде със задно предаване и ще бъде потенциален конкурент на BMW 1 хечбек. Задвижване на четирите колела ще бъде допълнителна опция за по-мощните модели, както при повечето Alfa.

Компанията планира и навлизане дълбоко в територията на BMW 5-та серия чрез съвместен модел с Ghibli с дълга база – до 4.9 метра. Флагманският модел Ammiraglia ще бъде спортен и престижен седан с четири врати.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.