7 дразнещи неща в съвременните автомобили

2015.05.29

Колкото и смешно да звучи, все още има доста дребни неща в съвременните коли, които ни изкарват извън нерви.

1.Нетипичен, изкуствен шум от двигателя

Ако кола звучи прекалено тихо, защото е ефективна – няма никакъв проблем. Ако говорим за механична клапа в изпускателната система, поставена с цел за отвеждане на повече въздух, то пак нямаме нищо против. Ако обаче говорителите или друго устройство целят повишаване на звука на двигателя – не мерси! Слушането на Spotify е за предпочитане.

2.Навигационните системи

Все още не се среща система за навигация, с функции близки до функциите на безплатните апликации налични за смартфони. Другото неприятно нещо е, че все още тези системи в колите се предлагат като екстра и струват доста пари. За същата сума бихте могли да си купите топ телефон или отделна GPS навигация от реномирана марка.

3.Сензорни екрани, липса на физически бутони

Тенденцията е тъч екраните да навлизат навсякъде около нас. Те не са зле по принцип, но често са лошо внедрени, не са достатъчно чувствителни или изискват серия от последователни докосвания за влизане в дадено меню. Вместо тези неинтуитивни екрани можехме да имаме просто един физически бутон с ротация на ляво или дясно, подходящ например за регулиране на звука.

4.Прекалено сложни климатични системи

Промяната на параметрите трябва да става за секунди по един интуитивен начин. Често обаче виждаме един единствен бутон, който трябва да се натисне за да влезем в настройките. Един бутон може да изглежда като прекалено просто решение, но това е все едно да имаме дистанционно за ТВ, което може само да сменя каналите нагоре. Така че един бутон не значи простота. Например в Subaru STI виждаме чудесно решение с три бутона – не заемат много място, изглеждат изчистено и с тях се борави много лесно.

5.Претрупан двигателен отсек

Съвременните коли имат всевъзможни екстри като ABS, ESC, TC, EBD, BA, EGR и много електроника, жици, сензори и други неща. Те са поставени за безопасност, намаление на емисиите или заради друга полезна цел. Всичко това обаче възпрепятства свободния и лесен достъп до двигателя.

6.Невъзможност за изключване на тракшън контрол

Съществуват доста автомобили, при които тази система за стабилност на пътя е включена по подразбиране, а бутон за нейното изключване изобщо не е сложен. Въпреки че тракшън контролът е много полезен, понякога просто ни се иска да се позабавляваме на пътя.

7.Липса на резервна гума

Пукате гума и искате максимално бързо да се справите с проблема. Да, но вече се налага тенденцията резервна гума изобщо да липсва, което е направо безумно.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.