Mercedes-Benz

Mercedes-Benz пуска пикап

2015.03.30

Година след дебюта на първото BMW с предно предаване друга немска премиум марка е на път да поднесе неочаквана изненада. От Mercedes-Benz обявиха официално плановете си да навлязат на пазара на пикапи до 2020 г. и дори разпространиха илюстрация на бъдещия автомобил.

Без да навлиза в конкретика шефът на Daimler Дитер Цетше разказва, че разработката на товаропътнически модел е започнала още преди няколко години. Предполага се, че новият пикап ще бъде съвместен проект с алианса Renault-Nissan, но не е изключено в Щутгарт да предпочетат самостоятелния подход.

Ако в Mercedes-Benz решат да използват собствена техническа база, разполагат с поне два варианта. Най-подходяща за целта в конструктивен план е G-Klasse, но не е изключено в основата на автомобила да залегне и новата V-Klasse.

Бъдещият пикап на Mercedes-Benz ще се бори за купувачи с Ford Ranger, Toyota Hilux и Volkswagen Amarok, а основни пазари ще бъдат Австралия, Европа, ЮАР и Латинска Америка. Прототип на модела ще бъде показан през 2017 г.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.