В Китай забраниха хостесите на автосалоните

2015.02.23

Красивите момичета разсейвали посетителите от изложените модели

Красивите хостеси са част от всеки автомобилен салон, тъй като предизвикват огромен интерес на щандовете на различните производители и съответно повдигат настроението на мъжката част от посетителите. В Китай обаче смятат, че присъствието им е аморално и то вече е официално забранено, съобщава China Daily.

Властите в комунистическата страна, която е и най-големият автомобилен пазар на света, са категорични, че момичетата отвличат вниманието на посетителите от изложените машини. Затова и предстоящото изложение в Шанхай – най-голямото в страната, ще мине без красивите моделки.


„Компаниите трябва да се фокусират върху качеството на продукцията си и върху технологиите. Затова се надяваме, че участниците в изложението ще представят своите нови достижения елегантно и в рамките на приличното. Действия, демонстриращи нисък вкус и нарушаващи обществения морал, са напълно забранени“, се казва в прес-съобщението на организаторите на автосалона в Шанхай.

Подобно нещо не се случва за първи път в Китай. През 2012 г. властите публично разкритикуваха организаторите на изложението в Пекин за предизвикателния външен вид на момичетата край автомобилите. Очаква се и той да получи забрана да използва хостеси още през тази година.


Самият автосалон в Шанхай през тази година ще се проведе между 22 и 29 април.

Снимки: Ройтерс    

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.