За връзка с нас: 0700 30 177
Нямате регистрация?
Регистрация
0.00 лв.
Нямате продукти в количката.

Новото Suzuki Swift Sport е леко разочарование

2017.07.31

Въпреки предвижданията, че третата генерация на Sport ще е много силна, всички очаквахме тя да е доста по-различна от флагмана Swift.

Suzuki показа новия модел Swift Sport – два месеца преди официалния му дебют. Не може да не отбележим, че нещо му липсва...

Нека да изясним нещата: харесваме доста втората генерация Swift Sport. Този модел изглежда добре и е абсолютна наслада за шофиране. Осигурява достатъчна мощност за изстрелване като ракета на права отсечка и затова всички таяха големи надежди за неговия наследник.

Новия модел няма нужната агресия на старата версия Swift Sport. От снимката не изглежда това да е Sport, а прилича повече на обикновено напомпано Swift. Eдинствените спортни детайли донякъде са джантите, които напомнят много на пусканите в последно време от Ford.

Праговете и бронята не изглеждат достатъчно добре измислени, а цялостната форма недостатъчно агресивна. Колата е твърде висока и тумбеста. Липсват и няколко по-остри ъгли. Може би идеята е компанията да привлече по-обикновени клиенти към този модел.

Въпреки че Suzuki пусна единствено тези снимки, вече знаем, че прекрасният и отзивчив 1.6-литров двигател ще бъде заменен от 1.4-литров с турбо от Vitara S.

Той осигурява повече въртящ момент от стария, но не е толкова отзивчив. Имайки в предвид лекото тегло на колата /около 900 кг/, двигателят трябва да е пъргав за да покрива нуждите на шофьора.

Suzuki имат навика да пускат коли, които се шофират доста по-добре отколкото си мислят хората. Въпреки че никога не бива да съдим за един нов модел само по снимки, усещаме че този път Suziki леко ще разочароват...

 

Източник: Car Throttle

Последни новини
Категории

Последно добавени