Tesla

Tesla Model S успя да измине 900 км с едно зареждане

2017.07.03

Model S доказа, че електрическите автомобили най-накрая могат да се мерят с традиционните возила що се касае до пробега. С тази разлика, че трябва да се движат доста бавно...

Едва преди няколко години електрическите автомобили успяха да преминат границата от 200 км с едно зареждане. В момента, Tesla Model S постига 900 км с едно зареждане на електричество.

Тестът е проведен в рамките на около 24 часа на затворено трасе в Белгия. Стивън Пийтърс и Джоери Кулс подкарват P100D по дългия 26 км участък, доказвайки че най-бързата Tesla (2.5 секунди до 100 км/ч) е и колата с най-нисък разход на гориво. За жалост, колата не може да поддържа високо темпо и трябва да се движи с постоянните 40 км/ч.

В своя блог, Пийтърс казва: „Въпреки че би било по-полезно да караме с по-висока и непостоянна скорост, този тест беше доста успешен и ние научихме много ценна информация за автомобила“.

Още преди да приключим и да анализираме данните, ние знаехме как трябва да караме за да постигнем възможно най-нисък разход. След това сравнихме всяка една обиколка при различните температури, защото карахме в различни условия – през нощта и през деня.“

По време на теста, Пийтър и Кулс записват рекордно нисък разход на гориво за автомобил на Tesla.

Шефът на компанията Елън Мъск вече е заявявал, че Tesla Model S P100D може да премине границата от 1000 км с едно зареждане при условие, че е обут с подходящите гуми.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.