Honda

Honda и Hitachi основаха джойнт-венчър за производство на електромотори

2017.07.12

Honda и Hitachi Automotive Systems инвестираха 38 милиона евро в нова компания, която ще се занимава с производство и продажба на електрически мотори.

Бъдещето на автомобилите без съмнение е в електричеството, независимо дали ви харесва или не... Ето защо последната новина от Honda не е изненадваща.

Японският автомобилен производител и Hitachi Automotive Systems (HAS) основаха джойнт-венчър, чиято дейност ще е свързана с „разработка, производство и продажба на мотори за електромобили“. Сделката е пряко следствие на „меморандом за сътрудничество“, подписан през Февруари, и на споразумение за съвместно предприятие, подписано през Март.

Компаниите правят първоначална инвестиция от 5 милиарди японски йени (38 милиона евро), като HAS ще контролира 51% от съвместното предприятие. Работата по моторите ще се върши в базата на Hitachi в префектура Ибараки.

Новината идва само няколко седмици след като дочухме, че следващата Honda NSX може да разчита изцяло на електричество. По същото време Honda разкри плана си наречен “Vision 2030”, който предвижда две трети от моделите на компанията да са задвижвани от електрическа енергия.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.