Audi, Porsche

Porsche и Audi ще работят заедно по следващо поколение електрически автомобили

2017.04.08

Двете компании под шапката на Volkswagen Group ще работят заедно по осемгодишен проект за построяването на високотехнологични електрически коли с автономни технологии.

Audi и Porsche разкриха съвместен план за сътрудничество в областта на електрическите платформи, с който двете компании се надяват да си осигурят преимущество в този автомобилен сегмент.

Според плановете, новите коли произлезли от проекта ще имат нови нива на електрификация, цифровизация и автономия, въпреки че все още не е ясно до колко общи ще са частите споделяни между компаниите. Шефът на Porsche Оливър Блъм намекна за значителни различия в крайните продукти на двете марки. Цитиран от Ауто Еспрес, той заявява:

Porsche винаги е Porsche, и ще си остане такова и в бъдеще

Рупърд Стадлър от Audi заявява, че партньорството трябва да бъде от взаимна полза за двете страни:

“Най-добрите мозъци от двете фирми ще работят заедно и ще споделят технически детайли в бъдеще. Обединяваме се в името на общи ценности: преследване на най-доброто възможно качество и краен продукт за нашите клиенти“

Според информацията, двете най-престижни марки от групата на Volkswagen ще се целят предимно към големи електрически автомобили, което е предпоставка за бъдещи електрически заместници на А6, А7, А8, Panamera, Q7 и Cayenne.

Плановете са били съставени така, че да заздравят връзките между двете компании до 2025 година, като до тогава и двете марки се очаква да предложат много повече от няколко автомобила задвижвани от електричество и хибридни системи. По същото време, всяка марка ще е свободна да пуска каквито си иска други нови модели в своите продуктови линии.

Като лидери в сферата на технологиите и задвижването, Audi и Porsche вероятно ще поемат по един път, който в последствие ще поемат и другите компании от VW като Skoda, Volkswagen и Seat. Започвайки електрифицирането от големите возила, процесът без съмнение ще достигне и по-малките и евтини модели. Очертават се интересни и динамични 20 години за автомобилостроенето.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.