McLaren

McLaren може би работят по изцяло електрически наследник на Р1

2017.05.19

В крак със съвременните тенденции за електрификация на автомобили от всички ценови класове, McLaren може би обсъждат производството на изцяло електрически спортен автомобил. Смята се, че той може да излезе в рамките на следващите шест години.

Според множество източници, McLaren работят по бъдещ изцяло електрически хиперавтомобил. Смята се, че компанията ще пусне наследник на Р1 до 2023 година, като той няма да работи и с капчица бензин.

Базираната в Уокинг компания вече анонсира нова стратегия наречена Писта 22 – насочена към пускане на гама от хибриди коли до 2022 година, преди преминаването към изцяло електрически флагман. McLaren вече изпълнява главна роля в шампионата за електрически болиди – Formula E, за които от Уокинг доставят задвижващи системи. Тази им дейност в шампионата ще им позволи да добият ценни знания за извличане на максимума от батериите.

Но за да се случи една хиперкола с електричество, от McLaren трябва да превъзмогнат редица препятствия като нисък пробег с едно зареждане на батериите. Именно този проблем е основен за повечето производители на автомобили в момента. Увеличаването на пробега на колите е от ключов фактор за техния успех на пазара, но от McLaren ще търсят и друго – по-висока мощност.

От Autocar цитират McLaren:

„Доставчиците на батерии за индустрията работят за да подобрят енергийната им плътност, а ние просто искаме по-висока мощност. Един акцентира върху пробег, друг представяне, а при по-голяма мощност възниква проблем с охлаждането на батериите“.

McLaren са на път да доставят за Formula E още по-добри системи, които може да премахнат нуждата от смяна на болида в средата на надпреварата. Тези нови системи ще имат два пъти по-дълъг пробег от старите. Лесно е да си представим как до 2023 година нещата ще се подобрят сериозно и електрическите автомобили ще станат много добри. Независимо дали ни харесва или не...

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.