За връзка с нас: 0700 30 177
Нямате регистрация?
Регистрация
0.00 лв.
Нямате продукти в количката.

Tesla вече е по-ценна от Ford

2018.03.15

Изглежда невероятно, но последния скок на акциите на Тесла повишиха стойността на компанията до ниво над това на гигант като Ford....

Сигурно не чувате новината за пръв път, но Tesla – технологичен бранд само с два настоящи модела в продуктовата си линия – стана по ценна компания от Ford.

След като акциите на Tesla скочиха със седем процента през миналата седмица, в резултат на добрите новини за продажбите от последните три месеца, стойността на компанията достигна огромните $49 милиарда, докато тази на Ford остана на ниво $46 милиарда.

Въпреки доставените едва 76,000 коли през последната година, спрямо 6.7 милиона на Ford, инвестицията на Tesla в новите технологии неизискващи шофьор, батерии, гигантската фабрика в Невада, възобновяема енергия и още куп неща, доведоха до сериозен скок в интереса към акциите на компанията на борсата.

От 2012 година, цените на акциите на Tesla растат – започвайки от $30 и достигайки $300 съвсем наскоро. Цената вероятно скочи и заради инвестицията на китайския гигант Tencent от 1.78 милиарда с която те придобиха 5% дял от Tesla.

От януари до март тази година, Tesla достави 25 хил.коли, което изглежда като обещаващ старт на годината.

 

Източник: Car Throttle

Последни новини
Категории