5 типа фенове срещани по автомобилни изложения

2016.09.23

 

Aвтомобилните изложения и форуми са места на които могат да се срещнат различни типажи фенове на колите. Там те се социализират, обменят мнения и оценяват извършеното от другите по колите им.

Колкото и да се опитваме да избягаме от стереотипите, в обществото несъмнено присъстват следните 5 типажа, като понякога те могат да са доста забавни. Ето за какво говорим:

1. Вечно мрънкащия

Хората разпускат, наслаждават се на колите и говорят с приятели, когато внезапно към тях се приближава намръщен човек с бейзболна шапка, джапанки и тениска. Той се приближава към колата ругаейки.

Твърди че миналата седмица е надбягал едно Evo, а колата му с лекота ще победи и вашата. Когато го запитате къде е, той отговаря че я е оставил в гаража или в сервиза точно в този момент, след което веднага отново се връща на темата как ще ви победи на пътя. При среща с подобни хора е добре да не им се връзвате и да не им отговаряте – кимайте с глава и изчакайте да си заминат сами.

2. Търсещия внимание

Този типаж обича хорските очи винаги да са върху него. Той може да се появи с C5 Corvette автоматик и всички екстри за които може да се сетите. Преди да паркира ще завърти гуми за да привлече максимално внимание.

Когато най-накрая паркира ще продължи да седи известно време вътре, за да огледа събралите се и да се полюбува на вниманието към него. Когато събитието е към края си, той ще се шмугне обратно в колата и ще форсира двигателя, преди да потегли към къщи преди всички останали. Колкото и дразнещи да се подобни типове, те често стават и обект на съчувствие – особено когато заради прекаления си стремеж за привличане на внимание се озоват в канавката.

3. Собственика на супер-автомобил

Той идва първи – поне час преди всички, само за да е сигурен, че ще паркира на най-хубавото място. Докато отегчената му жена седи на пасажерската седалка отпред, той старателно полира и лъска колата за да изглежда като чисто нова.

След приключване на козметичните манипулации и уверяване, че колата е перфектна, той пристъпва към любимото си занимание – да разказва за автомобила на всеки приближил се до него. Не всички собственици на суперавтомобили се държат по този начин - много може и да не ви обърнат внимание... освен ако не притежавате Ferrari.

4. Позьорът

Ще усетите неговото идване от далеч – запазена марка - звук от гуми и пушек. Ако забележите нещо подобно ще знаете, че той е тук. Освен това може да чуете и надута до максимум електронна музика.

Въпреки някои недостатъци, този тип фенове са един от най-запалените по автомобилните изложения. Те обикновено се движат на групи. Следващия път когато видите свалена до минимум кола или такава с огромни гуми – поздравете собственикът и заради смелостта му да и причини подобно нещо.

5. Спокойният

Не всички по събиранията са агресивни и търсят внимание. Факт е, че повечето хора по срещите са изключително спокойни и приятелски настроени – те се интересуват искрено от подобренията които сте направили.

Този тип хора могат да бъдат истински приятели, подаващи ръка при нужда от помощ. Заради тях не бива да се притеснявате за стереотипите – просто са забавлявайте.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.