Дългоочакваният суперавтомобил Apollo влиза в производство скоро

2017.07.20

След повече от един неспазен краен срок, Apolo IE този път наистина възнамерява да започне производството на новия модел. Ще бъдат сглобени само 10 автомобила за тестови цели на писта.

Помните ли Apollo Arrow? Автомобилът е роден от останките на Gumpert - компанията направила невероятно бързия Apollo, участвал в Top Gear преди много време.

Наскоро компанията беше спасена от изчезване, благодарение на инвеститори от Китай, като започна и работа по нещо ново и супер-ексклузивно. Apollo Arrow беше показан на изложението в Женева миналата година, и всички смятахме, че пускането му на пазара ще е съвсем близо. Нещата обаче се оказаха по-различни.

Докато концептуалният модел имаше двигател Audi V8 с двойно турбо, предназначената само за писта кола може би ще има V12 с естествена аспирация. Тя не беше готова за показване на фестивала в Гудууд, защото явно е различна разработка от изложената в Женева по-рано. Сигурно ще последва и версия за нормални пътища, защото ексклузивната ще може да се ползва единствено на собствената писта на Apollo в Европа. Това би означавало, че собствениците ще трябва да си запазват час за да я карат, което ще е доста ограничаващо.

Apollo умно са поверили техническата работа по колата на подизпълнител - базиратата в Торино Maniffattura Automobili – известна с работата по някои от най-бързите ферарита, включително рекордьора на писта SGC0003.

За съжаление не узнаваме никакви точни данни за представянето на автомобила, но е сигурно, че ще бъде много бърз. Силно ограничена група от богати колекционери ще бъде първата видяла колата на живо, а ако случайно разберем нещо ще ви информираме своевременно.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.