Peugeot

Instinct e най-новия концептуален модел на Peugeot

2017.03.06

Приветствайте Peugeot Instinct Concept, поредния концептуален модел на френския автомобилен производител.

Французите не се славят с прекалено щури серийни автомобили, но пък Peugeot проектират брилянтни концептуални модели. Един страхотен пример за уменията им е последният модел - наречен Instinct.

Instinct се заиграва с една чувствителна тема за средно-статистическия фен на автомобилите – автономността. За щастие, визията на Peugeot предвижда наличието на шофьор зад волана, тъй като колата разполага едновременно с режими Drive и Autonomous.

В режим Drive, вие може да използвате в пълна степен хибридната задвижваща единица. Peugeot не са съвсем ясни по отношение на детайлите (все пак това не е работещ модел), а казват само, че колата разполага с 297 конски сили.

При превключване към режим Auto, малкият волан се прибира, а водачът може да си играе с различните режими на управление.

Който иска максимален комфорт може да превключи на ‘Autonomous Soft’. Който иска да жертва малко от комфрота за да бъде по-бърз може да превключи на режим Sharp.

Разбира се, никой модерен концепт няма да е завършен без Интернет свързаност. Автомобилната индустрия все повече разчита на свързаните устройства. Например, Peugeot проектира Instinct да може да се свързва със смарт часовник, така че да знае кога човек е бил във фитнеса и да превключи автоматично на режим Soft.

Колата дори може да сканира дневника и срещите на човек, да проверява условията на пътя да информира за задръствания и още куп полезни неща. Въпросът е до колко сте склонни да вярвате на машините?

Instinct получава чифт адаптивни седалки, позволяващи на човек да седи, лежи или стои в някаква междинна позиция. Подобно на всеки един концептуален модел на французите, и това Peugeot изглежда впечатляващо. Прилича доста на футуристично Ferrari GTC4Lusso, с привкус на Tesla Model S отпред.

Феновете имаха възможност да се докоснат до прототипа на Световния мобилен конгрес в Барселона миналата седмица.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.