10-те най-добри музикални клипа включващи коли

2016.07.29

 

Музикалните видео клипове са шанс изпълнителите да покажат своите виждания за песента или пък някоя щура идея.

За щастие на феновете, колите също намират място в клиповете, като понякога те дори имат централна роля. Ето няколко предложения за страхотни музикални клипа с автомобили.

Jamiroquai - Cosmic Girl

Музиката на Jamiroquai не е за всеки вкус, но вокалиста Джей Кей е супер запален по автомобилите. Затова в клиповете му често може да видите коли. Вероятно най-известната кола в неговите клипове е Porsche 911 2.7 RS появила се в 'White Knuckle Ride', но ние избираме 'Cosmic Girl' като негов най-хубав видео клип. Там Lamborghini Diablo SE30 и Ferrari F40 преследват Ferrari F355 през извиващи се испански хълмове и сцените са драматични. Независимо дали харесвате музиката или не, този клип е задължителен за всеки фен на автомобилите.

Gorillaz – Stylo

Клиповете на Gorillaz също често включват автомобили, но те обикновено са анимирани бъгита или военни автомобили в стил Лудия Макс. Въпреки това, в Stylo групата показва някои доста типични Американски возила за наслада на феновете. Първо виждаме доста очукано Camaro първа генерация порещо пустинята. След това се появява полицейски Dodge Coronet започващ преследване. След полицейската кола, Camaro се среща със силно модифицирания Chevrolet El Camino шофиран не от кой да е, а от самия Брус Уилис.

Ludacris - Act A Fool

Статия за автомобилите в музиката никога не може да е пълна без 'Act A Fool'. След филмиране на втора част на Fast & Furious, целият екип с автомобилите могат да се видят да хвърчат напред назад докато Ludacris рапира. Сред многото автомобили в клипа са Dodge Ram, кабриолет Lamborghini Diablo и още много тунинговани автомобили. Дори и да не харесвате рап, със сигурност ще харесате поне една от колите в клипа.

Blu Cantrell – Breathe

Със сигурност колите тук са доста модифицирани, но в началото на 21 век просто времето беше такова, че хората харесваха брутални тунинги. Имайки това в предвид, то клипът е напълно нормален за времето си.

Сред автомобилите в него са R230 Mercedes SL500, който обаче не е нормален SL. Този има специална синя окраска, бяла кожа и огромни хромирани джанти – перфектна кола за времето си.

Ще получите бонус точки ако познаете коя е колата между 00:09 и 01:08. Отговорът ще научите в края на статията.

Calvin Harris - We'll Be Coming Back

Напоследък в клиповете не се срещат много автомобили, но Calvin Harris успя да спечели феновете с видеото към песента от 2012 'We'll Be Coming Back'. Harris получава ключовете на страхотно Ferrari 512 BB, докато певецът получава Porsche 911 1973. Двойката кара из хълмовете на Холивуд давайки ни прекрасна възможност да видим едно необичайно съперничество.

Audioslave - Show Me How to Live

Филмите и музиката вървят ръка за ръка, а Audioslave решават да съчетаят нещата в своето видео за 'Show Me How To Live'. Групата ползва култовият филм “Точка на изчезване“ и поставя себе си в позицията на главния герой – Ковалски.

Бандата кръстосва пътищата с подобен на Ковалски Challenger, а във видеото са включени и отделни сцени от филма, включително страхотната гонка с Jaguar E-Type. Това музикално видео накара доста хора да открият „Точка на изчезване“.

M.I.A. - Bad Girls

M.IA.е хип-хоп изпълнителка и една от последните за която ще се сетите ако търсите клип с автомобили. Всъщност, тя има един доста добър клип. Заснет е в Мароко и включва Е36 и Е46 серия 3 на BMW. Автомобилите правят дрифт, завъртат се и дори се движат на две колела. Може да видите също Alfa Romeo 156 и Peugeut 404.

Dr. Dre - Still D.R.E.

Видеото включва много класически автомобили тресящи се по улиците. Каквото и да си мислите за този стил, изгледайте видеото и оценете детайлите и работата по неговото заснемане.

Kavinsky – Protovision

Френския създател на електронна музика Kavinsky е познат и със своята страст към колите. Албумът му от 2013 година наречен OutRun доказва това, не само заради общото име с класическата игра Ferrari, но и заради това, че целият албум е фокусиран върху червено Ferrari Testarossa.

Любимата ни песен е 'Protovision' , защото тя включва буйно конче галопиращо из града и минаващо през тунели, всичко това докато полицейски автомобил Ford Mustang II се опитва да го настигне и спре. Ако харесвате автомобили и електронна музика, то със сигурност ще се влюбите и в Protovision.

Ice Cube - It Was A Good Day

Вече видяхме стила на 'Still D.R.E.', така че защо да не включим и клип на Ice Cube. Когато се спомене това име в съзнанието ни изниква образа на страхотния Chevrolet Impala 1964 появило се в 'It Was A Good Day'. Със зелена боя и хидравлика, това е едно забележително произведение и си заслужава да бъде видяно от всеки.

Колата в Breathe е Е39 BMW M5. 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.