7 легендарни автомобила, които промениха целите марки

2016.10.24

 

Някои автомобили са легендарни само защото са произведени от екзотични компании. Други защото производителите им са съвсем обикновени. Много често именно последните променят историята.

1. Honda NSX

Преди NSX, Honda прави предимно разочароващи модели, но опит да се предизвика Ferrari променя това. NSX е технологично съвършенство, което успява да застане пред буйните кончета. Той няма значката на суперавтомобил, което го прави труден за продаване в степента очаквана от японците. Въпреки това, NSX е абсолютна легенда за всички фенове на автомобилите по света.

2. Bugatti Veyron

Bugatti не са новаци в света на бързите автомобили - с ЕB110 и четворно турбо – те правят една класика, която е актуална и до ден днешен. Но компанията никога не успява да напипа магическата формула за успех, нещо което се променя под управлението на VW. След значителна инвестиция, Bugatti се превръща в разпознаваем бранд за луксозни и бързи, ексклузивни коли.

3. Volkswagen Type 2

Volkswagen минаха пред много трудни времена след Втората Световна Война, но един модел ги връща по пътя към успеха. Това е Type 2 Transporter, познат в САЩ като Bus, а в Англия като Camper. Този модел става много популярен сред хипи движението през 50-те и 60-те, превръщайки се в символ на мира. Много от тези возила са боядисани в ярки цветове и нашарени с различни декоративни елементи от собствениците си.

4. Toyota Prius

Харесвате я или не, Toyota Prius представлява вероятно най-прогресивния автомобил произвеждан някога. През 90-те години Японците вече знаят, че хибридната технология е бъдещето, затова проектират модулна система с батерии, водородни клетки и система за вътрешно горене – без драстична промяна на електрическата система. Тази кола е проектирана от гении и променя завинаги визията на Toyota.

5. Tesla Model S

Tesla се бориха доста докато представят успешен модел. Нещата тръгват в положителна посока за тях след излизането на Model S който прави революция не само на пазара на електрически модели, но и сред луксозните марки. Освен това Tesla се намесват много сериозно във технологичната автомобилна война. Tesla успява да се превърне в разпознаваем бранд на практика за една нощ.

6. Ford Mustang

Ford започва да губи лидерството си през 50-те години на миналия век защото дълго се уповава на стари лаври. Mustang излезе през 60-те и това беше моделът, който върна Ford в играта. Името е едно от най-добрите измисляни за автомобил, а комбинацията от V8 и страхотна визия изстрелят продажбите до небето.

7. Subaru Impreza WRX

Subaru бяха автомобили базирани на скучна визия и стари технологии, които никой не запомня с нищо. След това съвсем изненадващо, през 1992, се появява WRX с турбо и атакува Световния Рали Шампионат. Автомобила печели милиони фенове с култовата си синьо-златна окраска и Колин Макрей. Изведнъж марката Subaru получава статус на икона. 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.