7 спортни коли, които са твърде тежки

2016.10.18

 

В тази статия ще ви разкажем за седем мощни и бързи спортни коли, които определено имат някой килограм в излишък.

1. Nissan GT-R

Автомобилът е сериозно оръжие и на писта, и на нормален път. Харесваме неговото безумно ускорение, висока максимална скорост и невероятно притискане. Но оригиналният модел от 2007 тежи цели 1740 кг, което се държи главно на доста здравата трансмисия. А за да стане още по-тежък, диференциалът сякаш е правен от същия материал като чука на Тор.

2. Dodge SRT Viper

Viper винаги е бил много мощен и бърз автомобил. SRT не е най-тежкия Viper, но при тегло от 1495 кг той не е и на чело в класацията за най-добри спортни модели. Поне има неутронна бомба за двигател, което го прави не чак толкова лош....

3. Porsche 911 Turbo S Cabriolet

Проблемът с настоящото Turbo S Cabriolet е този, че автомобилът тежи колкото малък пикап – 1745 кг. Това отнема от удоволствието при шофиране на модел като Porsche. Представете си колко по-добър щеше да е след кратка диета. Точно за това предпочитаме 911R вместо този на снимката.

4. Lexus GS F

Lexus в последно време изненадва, като например с GS F и неговия 5-литров V8 с мощност 477 коня и максимална скорост 270 км/ч. Но проектирането на автомобил, който да покрие изискванията в САЩ е сложна задача и той обикновено става доста по-тежък. Този модел е с 90 кг по-тежък отколкото би трябвало да бъде, а визията му е доста пълна. Теглото набъбва до 1836 кг ако са добавени всички опции...

5. Bugatti Veyron

Bugatti никога не посмяха да направят Veyron лек. Ако трябва да бъдем честни, инженерите имат сложна задача при проектирането на луксозен, безшумен, комфортен и много бърз автомобил, който да достига до 402 км/ч без да се разпадне на парчета. Точно за това е доста логично автомобилът да е по-тежък. Тежи 1888 кг, или малко повече в зависимост от конфигурацията.

6. Bentley Continental GT


 

Bentley, подобно на Bugatti, залагат изцяло на лукса и техническото превъзходство. Намаляването на теглото за тях не е приоритет. При добавяне на всички екстри, колата може да тежи цели 2495 кг, а стандартната версия е само 2295 кг.

7. Mercedes-AMG SL65

Още един модел който преминава границата от 2 тона. Mercedes-AMG SL65 може да се купи с двигател V12, разширена база и укрепени подпори. Ето защо имаме още една предполагаема спортна кола, която е твърде тежка за каране по извънградски пътища. Един AMG с малки размери и тегло ще се справи много по-добре.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.