Fisker

Първи снимки на Fisker EMotion

2017.06.16

Удивителният Fisker до скоро беше познат само във форма на скици и рендери, но сега за първи път виждаме снимки на колата във висока резолюция. Тя има подобен на Maserati силует и прилича доста на оригиналния концептуален модел.

Преди седмица излязоха серия от скици на новия Fisker EMotion, но сега вече имаме по-ясен поглед към новия модел.

Тези три снимки са първите разкриващи в детайли новата изцяло електрическа кола, която се очаква да съперничи на Tesla на този силно нишов пазар. Имайки в предвид, че Fisker Inc. е напълно нова компания, основана едва през миналата година, то очакванията не бива да са прекалено високи. Този автомобил няма да се появи на пазара преди 2019 година, а дотогава може да претърпи още няколко ревизии.

Нека да обобщим най-важното за EМotion. Това е спортна кола развиваща максимална скорост от 260 км/ч и с максимален пробег с едно зареждане от 644 километра. Цените в САЩ са заковани на $129,900 или 117 хиляди евро.

Fisker EMotion ще е първата от ново поколение ел.коли оборудвани с батерии осигуряващи по-дълъг пробег в сравнение с настоящите модели. Или поне така твърдят производителите... По-малкият и евтин електрически Fisker би струвал под 30,000 евро или нещо подобно, при условие, че нещата с EМotion тръгнат на добре.

Освен това, компанията планира да продава технологиите си на други фирми с цел сваляне на цените на возилата и икономии от мащаба... разбира се, ако има кой да ги купува. В момента обаче няма големи производители, които да не работят активно по свои електрически проекти.

Въпреки това, съществуват много по-малки компании в региони като Китай и развиващите се страни, които нямат изградени отношения с производители от Европа, Япония и Америка. Всички те биха били потенциални партньори на Fisker в стремежа си за достъп до глобалния пазар. Каквото и да стане, първото предизвикателство пред EMotion e просто да бъде по-добър от провалилия се Fisker Karma.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.