6 неща, които научихме от Top Gear

2016.10.28

 

По времето на Джереми Кларксън, Top Gear се превърна в най-страхотното ТВ шоу в историята, продавано и лицензирано по цял свят. Уроците което научихме от него са много. Ето само малка част от тях:

1. Завой с ръчна

Искате бързо да впечатлите някой? Добре изпълненото завиване с ръчна спирачка е много подходящо за целта. Кларксън, Хамънд и Мей посветиха много часове в опити да впечатлят случайно поканени дами със сравнително обикновени коли. В крайна сметка обаче, въпреки добрите изпълнения, дамите не бяха много заинтересувани от спретнатите VW, Hyundai и Volvo.

2. Евтините коли могат да оцелеят след всичко

Хубавото на евтините автомобили е това, че вие никога няма да се тревожите за това какво се случва с тях. Те често са обект на целенасочен тормоз, ползване на колата не по предназначение, или пък като товарно муле. Top Gear често тестваха именно такива евтини автомобили и то по един брилянтно забавен начин. Това ни липсва много в новия формат на шоуто.

 

3. Мократа писта добавя 4 секунди

Това е още едно универсално правило, което научихме именно от Top Gear. Без значение колко вода има на пътя, водачът ще изостане точно с 4 секунди. Безпогрешна физика или друго? Може би... Но когато Люис Хамилтън завъртя обиколка на мократа Сузука за само три десети от секундата по-слабо време от нормалното, то всички се зачудихме дали този човек не е някакъв магьосник...

4. Винаги изоставяй авариралия си приятел

Какво ще направите ако сте на пътуване с приятели и колата на някой от тях се счупи ? Разбира се – ще продължите по пътя си. Може би не е негова грешка, но вие нямате време и бързате до крайната цел. Разбира се, това решение ще е много по-безболезнено за изоставения, когато около него има цял екип с камери, автомобил за пътна помощ и механици...

5. Знаменитостите могат да са ужасни шофьори

Известните хора имат цял екип поддържащи им определен имидж в социалните мрежи, чрез публикации, интервюта и т.н. Знаменитостите много внимателно подбират участията си по телевизията и се подготвят за тях, но явно малко вземат уроци по шофиране. Top Gear често ни показваха какво се случва когато знаменитост попадне зад волана на нормална кола като Kia.

6. Няма как оригиналните водещи да бъдат заменени

Продуцентите на шоуто нямаше как да знаят какво точно са подготвили тези идиоти. Те често изненадваха с абсурдни и забавни шеги, но винаги се държаха като екип. Връзката между тях беше естествена и много здрава. Крис Еванс се опита да се изяви с една по-топла, приятна визия, но това очевидно не сработи добре.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.