Aston Martin

Новият бранд на Aston Martin се отличава със стил и агресивност

2017.03.13

За всички искащи да видят още по-бърз и напомпан Aston Martin, британците стартират нова марка – AMR

Aston Martin започват работа по нова под-марка наречена АМR. Тя ще бъде връзката между шосейните и състезателните коли. Надграждайки всеки един нормален Aston Martin, специалната версия на колата ще има префикс AMR след оригиналното име. Първият етап при AMR ще е фокуса върху дизайн, шум и лукс. По-сериозен ъпгрейд или AMR Pro ще включва ползването на състезателни технологии преработени за нормални пътища.

Aston вече разкриха два зашеметяващи проекта за да визуализират по-добре идеята. Rapide AMR има същия 6.0-литров V12 двигател като стандартната версия, но свързан с нова четворна изпускателна система. Решетката е по-висока, има аеро спойлер отзад и чисто нови 21-инчови джанти. Ще бъдат пуснати само 210 подобни автомобила.

Карбоновите елементи са широко използвани – както отвън, така и вътре за елементи и аксесоари.

Още по-сериозен модел е Vantage AMR Prо. Той ще е най-мощния V8 Vantage, благодарение на двигател взет от GT4 с мощност 500 к.с. Ще се отличава с напълно регулируемо окачване, 19-инчови джанти с широчина 9.5 и 11.5 инча, съответно отпред и отзад. Гумите ще са Michelin Pilot Cup 2. Този модел ще е много, много рядък, защото се планира пускането на едва 7 бройки от фабриката.

Vantage AMR Pro ползва същия капак и задно крило като победителя в шампионата за издръжливост. За изложението в Женева, колата е боядисана в същите цветове като Rapide AMR. Също като последния, и Vantage ARM ще има много карбонови елементи. Останалите елементи като ролбар, преден сплитер, решетка и заден дифузьор също са били преработени и адаптирани за пътя.

Двата модела вече са готови за производство, според шефът на Aston д-р Анди Палмър:

AMR е нещо, което искахме да направим от доста време. Коли като Vantage GT8 и Vantage GT12 доказаха, че клиентите ни харесват сурови, близки до състезанията модели. Ето защо искахме да им предоставим възможност да получат още по-бързи и фокусирани върху представянето коли. Те са хардкор, специални издания на серийни автомобили. Те ще бъдат много, много вълнуващи за всички“.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.