Tesla

Всяка нова Tesla включва напълно автономна система, но тя все още не може да се ползва...

2016.10.22

 

Tesla разкри, че всяка нова кола излизаща от завода на компанията е оборудвана с хардуер за автономност от ниво 5. За жалост обаче, софтуерът необходим за работата на системата няма да бъде е готов преди края на 2017 година.

Елън Мъск подгряваше феновете на марката в Туитър, загатвайки за нещо голямо на хоризонта. Вече знаем точно какво е имал в предвид. Компанията разкри, че оттук нататък всяка една нова кола излязла от завода ще включва необходимото оборудване на автономно управление от „ниво 5“.

 

Говорим за осем съраунд камери осигуряващи видимост от 250 метра, както и 12 актуализирани ултразвукови камери за определяне на разликата между твърди и меки обекти на два пъти по-дълго разстояние от предишното поколение. С други думи, при новите модели коли е много по-малко вероятно спирачките да се задействат внезапно заради празна бирена кутийка пред колата.

С новото оборудване, автопилот системата на Tesla ще стане много по-автономна от полуавтоматичната „не пускай волана за да не ме разгневиш“ и ниво 3, използвана за предишните автомобили. С новата система, Tesla смята, че ще бъде в състояние да ви закара от Ню Йорк до Лос Анджелис без изобщо да се налага да докосвате волана нито веднъж.

Каква е уловката? Новата технология и ниво 5 няма да може да се ползват веднага. Софтуерът необходим за правилната работа на системата няма да бъде готов преди края на 2017 година.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.