Uber представи първите автономни автомобили за превоз на пътници

2016.08.26

 

Първите клиенти на Uber ще могат да тестват самоуправляващите се таксита съвсем скоро, а при тях намесата на човека е сведена до минимум.

Дебютирайки за широката публика в Питсбърг, САЩ, Uber представи Volvo XC90 като платформа за своите автономни таксита. Модифицираните автомобили са разработени от същите хора работили по проекта на Google. По време на тестовия период работата на колите ще се следи от специално обучени хора.

Главната цел на компанията е да установи дали е възможно един милион шофьори на Uber да бъдат заменени с технологията през следващите няколко години. Премахването на човешкия фактор се разглежда като „естествена прогресия“ за Uber.

Клиентите ще повикват автономно такси през мобилното приложение, а когато влязат в него няма да се налага да комуникират с никакъв шофьор. Вместо това те просто ще се отпускат върху седалката и ще изчавкат спокойно достигането до крайната дестинация.

До края на годината ще бъдат произведени 100 возила в резултат на сделка между Volvo и Uber на стойност от $300 милиона. След като Tesla вече работи по самоуправляващи се автомобили, а Ford анонсира планове за разработка на подобни системи в близко бъдеще, изглежда че професията „шофьор“ ще става все по-рядка на тази планета.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.