Porsche

Porsche отново на прицел заради катастрофата с Пол Уокър

2015.11.30

Още веднъж съдебна процедура срещу Porsche заради фаталната катастрофа с Carrera GT, която отне живота на Пол Уокър – този път от бащата на покойния актьор.

Изминаха едва няколко месеца от новината, че дъщерята на Уокър съди Porsche заради смъртта на баща си, но ето че имаме продължение на сагата... Този път бащата на покойната филмова звезда има главната роля – той съди базираната в Щутгарт компания заради „небрежност“ и „предизвикване на смърт“.

Според Ню Йорк Дейли Нюз, бащата твърди, че автомобилът Carrera GT, в който Уокър е бил във фаталната нощ, не е бил достатъчно обезопасен и надежден, което е довело до неговата смърт.

Подобен иск е заведен и от жената на Роджър Родас – бизнес партньора на Уокър и човека карал автомобила по време на инцидента – това е трети път в който Porsche е на прицел за катастрофата от 2013 година.

Компанията още не е коментирала публично последните съдебни претенции, въпреки че преди седмици тя отговори на дъщерята на Уокър и хвърли вината върху самия него. Според Porsche актьорът съвсем съзнателно се е качил в колата и е действал на „свой риск“, въпреки, че колата не е била в добро състояние.

Уокър и Родас загинаха в Carrera GT на 30 ноември 2013 година, когато шофираната от Родас кола се преобърна в Санта Кларита, удари няколко дървета и стълб и се запали.

Мислите ли, че Порше имат някаква вина за случилото се?

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.