5 бавни коли, които звучат прекрасно

2017.02.16

Ако в един автомобил ви привлича преди всичко звукът от ауспуха, то тези евтини модели може би ще ви изкушат.

В момента, автомобилите с над четири цилиндъра под капака са предимно от високия ценови клас.

Търсите ли нещо с пет цилиндъра, принадлежащо към VW Group? Освен ако не сте в Щатите, ще трябва да точите лиги по супер-скъпото Audi TT RS. А какво ще кажете за шестцилиндрово BMW 3-та серия? То също ще трябва да е най-скъпите от гамата 340i ако говорим за бензин, или пък М3.

Но ако се върнем назад във времето, многото цилиндри се поставяха по-масово в достъпни коли. Това означава, че всеки може да намери прилично звучащ автомобил втора ръка на достъпна цена. Той обаче няма да е толкова бърз.

За щастие, пазарът на коли втора ръка процъфтява. Ако не търсите супер ускорение, а единствено хубав звук, то може да поставите тези няколко модела в списъка.

Seat Toledo V5

Освен абсурдното количество оборудване, което ще получите за много ниска цена, другото нещо което привлича определено е петцилиндровия двигател. Той е 2.3-литров и е създаден чрез премахване на един цилиндър от стария агрегат на VW – 2.9л, VR6. На практика, това не е истински V двигател – представлява пет цилиндъра в редица с променен ъгъл на цилиндрите, които споделят същия блок.

С мощност от 170 коня, колата със сигурност не е най-бързата, но както се разбира от видеото по-долу показващо Golf V5 със същия двигател – тя звучи страхотно.

BMW E36 320i

Вече става доста трудно да се намери евтино 328i – читавите или са се превърнати отдавна в средства за дрифт, или цената им е прекалено висока.

Но ако сте доволни от „скромните“ 150 коня предлагани от 320i, осигуряващи ускорение от място до 100км/ч за 9.8 секунди, то със сигурност се срещат добри сделки.

Fiat Stilo Abarth

Stilo не е най-хубавото творение на Fiat, а версията Abarth е обида към известното лого на скорпион със своите смешни 170 коня от 2.4-литров петцилиндров двигател.

В миналото, този автомобил едва ли щеше да е препоръчван от някой, но в момента може да се намери за скромна сума, което го прави много изкушаващ.

Lexus LS400

Спомняйки си за по-ранните LS400 разполагащи с 250 коня и ускоряващи от 0 до 100 за 8.5 секунди, този седан определено не е най-атрактивния. Въпреки това, ако пипнете малко изпускателната система, 1UZ-FE 4.0-litre V8 ще постигне прекрасен звук.

Mazda MX-3

Купе с предно задвижване и мощност 130 к.с. - не звучи много атрактивно нали? Но пък тези малки коли имат едно страхотно предимство – V6.

MX-3 се предлага във вариант 1.8 литра V6, което не е много мощно, но пък звучи невероятно, особено с допълнително закупени елементи по изпускателя.

Тези малки, леки двигатели често се трансплантират в МХ-5, но ако търсите само звук просто си купете стокова MX3.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.