BMW

5 страхотни коли втора употреба, които могат да се закупят вместо BMW M2

2016.12.05

 

BMW M2 се представя невероятно, но настоящата му магазинна цена е доста висока. Вместо него, може да се закупят цели 5 добри автомобила втора ръка.

Това не е сравнение на модели, а просто алтернативно решение за покупка. Съпостяваме нов автомобил с употребявани, чиито цени са много по-ниски след обезценяването през годините. Но и М2 го чака същата съдба – може би тенденцията за спад ще започне след само 3 години. М2 в зависимост от опциите може да струва около 50 хиляди евро. За тази сума принципно могат да се закупят следните 5 автомобила:

BMW E46 M3: 10,000

Колко пъти сте чували хората да казват, че E46 M3 е най-добрия модел от серия М? Сухата статистика говори в полза на М2, но след като го подкарате ще се уверите в добрите му възможности. Поддръжката винаги е фактор при решение за покупка на старо BMW, но пък затова цената е доста ниска.

Mitsubishi Lancer EVO VI: 12,000

За тази сума ще имате може би най-добре изглеждащото Evo, което се отличава със система за задвижване на всички колела и легендарния 4G63 с официална мощност от 280bhp. Бихте ли карали този автомобил вместо едно чисто ново М2?

Vauxhall Monaro VXR: 15,000

Мускулест автомобил на цена една трета по-ниска от тази на М2. Моделът се предлага като Holden Monaro в Австралия и Pontiac GTO в САЩ, където феновете започват да осъзнават потенциала на колата. Характеризира се с двигател LS2 Corvette V8 с 400 к.с, шест-степенна ръчна трансмисия, независимо окачване и още няколко изненади.

Honda S2000: 9,000

Нека да преместим календара назад към началото на 21 век. От това време може да се открие сравнително запазена Honda S2000 за под 10 хиляди евро. Получавате една от най-чистите спортни коли за всички времена. Тя има достатъчна мощност и ограничител на оборотите при цели 9000rpm. Звукът от двигателя също не е лош.

Mazda 3: 4000

Считайте това предложение за практичното в списъка. На нас лично доста ни харесва първата генерация Mazda 3, а ако се върнете към 2008 година може да намерите читава кола за само 4 хиляди евро. Може да изберете и Civic, Focus, Astra или друг модел, но Mazda 3 също е интересно предложение.

Ето че тези 5 предложения струват около 50 хиляди евро, колкото е цената на ново М2. Какво бихте избрали? Една нова кола, или 5 по-стари вместо нея?


Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.