Aspark Owl' претендира за под 2-секундно ускорение от 0 до 100 км/ч

2017.09.20

Тази любопитна японска електрическа кола може би беше пропусната от доста хора на изложението във Франкфурт.

Обикновено страниците на специализираните издания са доминирани от големите марки, особено по време на големи изложения като това във Франкфурт.

Но често някои интересни модели остават почти незабелязани, като този Aspark Owl. Можещ да съперничи успешно на ‘Thunder Power’ за приза най-ужасно име на автомобил, този електрически суперавтомобил е невероятно къс – дори по-къс от Ford GT40.

Под карбоновата обшивка се намира електрическа задвижваща система – детайлите за която са оскъдни, но все пак разбираме, че мощността е около 1000 коня. Японският производител смело претендира, че колата ускорява до 100 км/ч за под две секунди.

Изглежда невероятно на пръв поглед, но в действителност подобно леко шаси би могло да ускори за това време. Вече сме ставали свидетели на невероятните постижения на автомобили като Rimac и Tesla, така че електричеството не бива да бъде подценявано.

Най-важният въпрос тук е дали Owl ще стане нещо повече от лошо-именуван автомобил. Със сигурност бъдещето на електрическите модели е бляскаво, като те ще станат много популярни съвсем скоро. Но не всички от тези проекти ще прераснат в нещо голямо. Затова силно се надяваме, че Owl ще ни изненада приятно.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.