Renault

Renault също попаднаха в скандала с вредните емисии

2015.11.30

Не само VW Group е засегната от скандала с манипулираните резултати. Според Немската агенция за опазване на околната среда, Renault Espace отделя 25 пъти повече азотни оксиди в атмосферата, отколкото се твърди в спецификациите.

Напълно сме сигурни в следното – всеки един производител на автомобили с дизелов двигател е леко нервен заради продължаващия месеци скандал. След като Volkswagen признаха за фалшифициране на тестовете за вредни емисии при дизеловите агрегати регулаторните органи започнаха да проверяват и останалите компании за нередности. В момента DUH (Германската еко агенция) е размахала пръст към Рено заради нейния 1.6 литров дизелов двигател с който е оборудван Espace.

DUH оповести, че Renault Espace с дизелов двигател отделя рекордните 25 пъти над допустимото атозен оксид спрямо максимално заложените параметри в стандарта EURO-6. Инспекцията е била извършена в течение на 5 отделни теста при загрят двигател.

DUH вярва, че настоящите регулации за вредни емисии в Европа могат да бъдат манипулирани много лесно, а потребителите заблудени. В своето изявление, Алекс Фридрих от Немския регулаторен орган заявява, че се нуждаем от пълна реорганизация на съществуващата система за контрол. Международният орган за екологично чист транспорт (ICCT) иска тестовете на вредни емисии да бъдат правени в реални условия на пътя с нормални коли, а не в заводите с автомобили предоставени конкретно за тестовете.

Renault все още не коментира новините, но няма да бъде изненада, ако това е следващата компания, която ще бъде въвлечена в скандала. Големият въпрос е: колко други двигатели с манипулирани тестове ще бъдат открити? Със задълбочаване на скандала се питаме, какво ще правят производители с ограничен финансов ресурс и как ще успеят да компенсират своите ощетени клиенти? Историята продължава в развитие...

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.