Ford

Новият СЕО на Ford се казва Джим Хакет

2017.05.29

След дългогодишни спадащи продажби, Ford предприеха смел ход и смениха своя СЕО. Марк Фийлдс отстъпва управлението на компанията на Джим Хакет, но двамата ще работят известно време съвместно по реконструирането на фирмата.

Промяната в управлението на Ford вече е официална. След седмица на слухове за това, че Марк Фийлдс ще напусне, от компанията пуснаха изявление в което разкриват повече подробности за смяната.

Новият СЕО, Джим Хакет, казва:

„Много съм развълнуван да работя с Бил Форд и целия тим по създаването на още по-динамичен и успешен бранд, който подобрява живота на хората по света и създава добавена стойност за всички заинтересовани страни. През последните четири години се научих да оценявам хората във Форд и ценностите които изповядват. Нямам търпение да започнем работа и да променяме компанията.“

Форд отбеляза 40% спад на акциите от 2014 година – времето когато поста СЕО беше поверен на Фийлдс. Компанията в момента прилага строга програма за съкращаване на разходите на стойност 3 милиарда долара, от която най-засегнати ще работниците в Северна Америка и Азия. Очакват се около 10% съкращения.

Хакет (на снимката по-долу) ще поеме поста на СЕО идвайки от Ford Smart Mobility където е на позиция председател от Март 2016 година.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.