Lexus

Бъдещият Lexus LC F може да има V8 с двойно турбо и 600 к.с

2017.03.07

Ако може да се вярва на последните информации, Lexus работи по-нов V8 с двойно турбо за бъдещ LC F. Той ще осигурява 592 к.с.

След като Lexus наскоро запази марката 'LC F', изглежда все по-вероятно да видим напомпана версия на забележителното купе. Но какво ще го задвижва?

Коджи Сато – главния инженер на Lexus – загатна пред Autocar, че задвижващата единица може да е хибридна и вероятно свързана със съществуващата V6 500h. Въпреки това, според нова информация от Car & Driver, вероятния модел LC F ще има двойно турбо и V8, като той може да бъде показан на Автомобилното изложение в Токио през Октомври.

По-интересното е, че Lexus няма просто да ползва съществуващите чифт турбота от 5-литровия V8 монтиран в LC 500. Според източници на Car & Driver, компанията ще създаде изцяло нов 4-литров V8 двигател взаимстван от Toyota 8AR 2.0 с четири цилиндъра.

Това е гаранция за много бързо купе, а същият двигател може да се ползва и за GS F. При този модел конските сили ще са 542 бр, но какво знаем за LC F? Очаква се последния да има 592 к.с и въртящ момент 635Nm, както и 10-степенна автоматична скоростна кутия. Какви са негативите? Ако всичко това е истина, ще видим края на страхотния V8 с естествена аспирация.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.