8 прекрасни американски коли, които не са мускулести

2016.10.26

 

Американското автомобилостроене дава много повече от мощни коли за спринт гонки. Ето някои страхотни прибера за Американски возила, които не са напомпани мускулести модели...

1. Chevrolet Corvette

В момента е популярен производител на автомобили, като Corvette предизвиква европейските компании още от 1953 година.

Техните модели може да са евтини, но са наистина бързи. Corvette ZR1 завъртя обиколка на Нюрбургринг за 7:19.63, което е по-добро постижение от Ferrari Enzo.

2. Ford Taurus SHO

Ако търсите истински слийпър, то Taurus SHO е един прекрасен модел за вас. Първите коли излизат през 1989 година, а в момента се произвежда седан с мощност над 350 к.с. Не е лошо за нещо проектирано като обикновена градска кола.

3. Jeep Wrangler/CJ

Произлиза от Втората световна война, а по-късно Jeep се превръща в легенда. Двуврат Jeep е все още в производство – с фиксирана предна ос и необикновени офроуд способности.

4. Ford Raptor

Няма друг офроуд ориентиран пикап с толкова голямо влияние върху автомобилната сцена, колкото Ford Raptor. Той на практика представлява камион с необходимата доза комфорт за да може да се кара и в градски условия. Dodge и Chevy се опитват да съперничат на Ford, но не успяват да се доближат до Raptor.

5. Pontiac Solstice

Предлага се във вариант с 2.4-литров и 2-литров турбо двигател. Братовчедът на Saturn Sky е най-новата спортна кола на GM. Тя не е със статус на икона, но пък е достатъчно чудата и интересна.

6. Pontiac Fiero

Искате нещо като Toyota MR2, но малко по-американско? Вижте този Pontiac Fiero. Освен Chevrolet Corvair няма друга масово произвеждана кола от САЩ със средно разположен двигател. Налична е във вариант с 4 или 6 цилиндъра. Fiero е предпоставка за сериозно забавление на пътя.

7. Dodge Viper

Боб Лутц казва, че Dodge Viper е духовния наследник на Shelby Cobra. Изглежда че той е прав. Viper е малка спортна кола с дълга муцуна и голям двигател. За огорчение на феновете, производството на Viper скоро ще спре. Не всичко обаче е загубено, тъй като последното чудовище за писта Viper ACR се представя доста добре.

8. Shelby Mustang GT350

Завръщането на GT350 в гамата на Shelby от Ford се прие добре от автомобилното общество. Моделът има двигател с работен обем от 5.2 литра и мощност 526 коня, напълно развенчавайки мита, че американските автомобили не струват. Има основателна причина защо много анти фенове на Американските коли обожават именно Shelby GT350. На практика това е Maserati с логото на Ford.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.