5 автомобила, които бихме искали да си купим чисто нови

2016.08.29

 

Феновете на автомобилите са свикнали да си купуват коли втора ръка, защото по този начин те могат да се сдобият с наистина невероятни машини на по-достъпна цена. Съществуват обаче доста модели, които би било доста по-добре да се подкарат нови... Ето някои страхотни нови модели, които всеки фен би искал да притежава...

Tesla Model S

Колкото и да харесвате бензиновия си V8 двигател и да твърдите, че електрическите автомобили нямат бъдеще, време е да признаете, че те вече са тук и не са толкова лоши.
Model S е олицетворение на всичко което трябва да бъде една такава кола за да се хареса на феновете. Наскоро компанията разкри, че новата 100kWh батерия ще позволи на Model S да ускори до 96 км/ч за само 2.5 секунди. Това означава, че електрически модел ще ускорява толкова бързо колкото и Bugatti Veyron. Кола превозваща 6 души, с пробег 500 км с едно зареждане, наистина шокира обществеността с постижението си на права отсечка.

Honda S660

Много от вас вероятно не са чували за S660 преди, но ние смятаме, че това е една от най-интересните коли в момента. В свят на по-големи шасита и по-малки двигатели, това все така е една странна кола на фона на останалите. Дълга е 3.4 метра и е широка 1.47 м. Задвижена е от 660кубиков три-цилиндров двигател, който със сигурност не е краля на пътя. Почивката от един голям SUV може да е освежаваща и именно S660 може да е свежата глътка в живота ви. В момента този модел е ексклузивен за японския пазар, но това не ни спира да мечтаем...

Dodge Challenger Hellcat

Близнаците Hellcat развълнуваха всички в автомобилния свят. Една категория фенове обаче бяха подразнени – тези на псевдо-мускулестите коли, които претендират, че притежават голяма мощност. Challenger Hellcat е истински звяр със своите 698 конски сили предавани към задните колела.

Този модел е исторически, защото отбелязва завръщането на класическите коли познати от миналото с опростен дизайн, но оборудвани с модерни технологии. Надяваме се, че тази тенденция ще продължи и добрите стари мускулести коли ще се възродят съвсем скоро за да могат да съперничат на Challenger. Този модел може би е началото на нещо специално.

Audi RS6

Луксозността е относително понятие за феновете на автомобилите. Това е така, защото обикновено те си купуват по-стари автомобили оборудвани с неща, които в днешно време изглеждат леко смешни. Ето защо харесваме идеята на новото RS6. Това Audi наподобява модифицираните коли, които всички харесваме, но има и много модерни елементи и достатъчно комфорт за ежедневна употреба.

В своя най-напомпан вариант, автомобилът е екипиран с 4-литров V8 двигател с двойно турбо, осигуряващ мощност от 597 коня и въртящ момент от 746Nm. Всичко това кара колата да достига максималната си скорост от 304 км/ч за няколко секунди. В същото време, тя е много скъпа – около 180 хиляди лева. Надяваме се, че след много години по обявите ще се появят по-достъпни предложения.

Ford Focus RS

Свидетели сме на това как повечето коли се произвеждат с мисъл за числа и статистика, а не за феновете. За щастие Ford прекрати това с новия Focus RS. Това е автомобил предназначен да ви направи щастливи при преминаване през всеки един завой или права отсечка.

Задвижен е от същия 2.3-литров двигател познат от Ecoboost Mustang. Автомобилът разполага с 345 конски сили предавани към четирите колела. Той няма една от тези модерни системи за задвижване, ограничаващи мощността автоматично. Не, неговата система в Drift режим позволява на водача да контролира всеки един аспект от поведението на автомобила на пътя. Не случайно Focus RS e много скъп, но се надяваме, че след известно време цените на возилата втора ръка ще станат по-достъпни. 

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.