5 автомобила, на които не им трябват ръчни скорости

2017.01.31

 

За много фенове на автомобилите, перфектното возило определено трябва да има ръчна трансмисия. Въпреки това, не всеки автомобил наистина се нуждае от това решение. Ето някои предложения за автомобили, на които не им трябва педал на съединител.

Lamborghini Aventador

Вярвате или не, но Lamborghini има железни аргументи да не предложи Aventador с ръчни скорости. Според шефът на отдела по развитие, именно съединителят е елемента нарушават комуникацията между различните елементи на колата и водещ до несъвършен контрол върху мощността и въртящия момент.

Луксозни модели

Една голяма цел на луксозните коли е те да направят нещо за вас, независимо дали става въпрос за регулиране на седалката, поддържане на определена дистанция на магистрала, или нещо друго. Ето защо, би било крайно нелогично подобен автомобил да изисква от шофьора той да сменя скоростите. Ако искате подобно нещо – купете си нормална спортна кола.

Състезателни автомобили

Състезателните модели единствено трябва да са много бързи, а преди години всички те бяха с ръчни скорости. Въпреки това, автоматичните скоростни кутии станаха толкова добри, че вече сменят предавките по-бързо отколкото човек. Подобни решения вече се ползват в състезателни автомобили и показват добри резултати. Ето защо, ръчните скорости изглеждат доста ненужни в състезателни условия.

Големи SUV

Трудно е да намерим основателна причина да не желаем автоматични скорости в модел като Chevrolet Suburban, освен твърдението, че „ръчните са по-готини“. Освен това, едва ли ще искате да изкарате този звяр на писта - тези коли са създадени да вършат работа, а не за забавление.

Acura NSX

Acura NSX е замислен като модел показващ какво може да се направи в света на автомобилите, а не като модел свързан с най-добрите спортни коли от миналото. Имайки това в предвид, би било доста глупаво колата да има ръчни скорости. Ако компанията иска да направи модерна кола с най-съвременните разработки, то изоставянето на технология от 50-те години на миналия век е напълно логично решение.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.