VW

Бензиновият VW Golf GTI е в безопасност... поне засега

2017.02.20

Коментирайки пред Car Throttle по повод на новия фейслифт на Golf, шефът на VW д-р Хърбърт Диес заявява, че все още не се предвижда GTI хибрид

Причината, поради която много хора харесват VW Golf GTI е неговата опростеност. Той няма прекалено мощен двигател, нито пък модерна система за задвижване на всички колела или диференциал с ограничено приплъзване като стандартно оборудване. Но с началото на електрификацията в индустрията, колко още време ще издържи тази философия на простота?

Когато бива запитан дали GTI ще остане само бензинов модел и при следващата си генерация, д-р Диес отговаря „най-малко“. Той обаче не е против идеята за хибриден Golf GTI и дори подчертава, че настоящият изцяло хибриден Golf GTE предлага впечатляващи характеристики и представяне на пътя.

Независимо от това, хибридизацията на GTI е неизбежна. На същото събитие шефът на концерна коментира, че процесът по намаляването на двигателите е спрял защото „емисиите нарастват при по-нататъшно намаление на двигателите“. Освен това, VW се насочват към частично или напълно електрически коли с цел подобряване на ефективността. Благодарение на новата 48-волтова ел.система ще бъде възможно пускането на „микро хибриди“.

С помощта на много малки електрически мотори, бъдещите коли ще бъдат в състояние да постигат голяма ефективност и добро представяне – всичко това на по-ниска цена от настоящите пълни хибриди. GTI бе съмнение също ще получи някаква подобна система в бъдеще. Но в близките няколко години, бъдещето на бензиновите GTI не е застрашено. По всичко изглежда, че VW ще се придържат към изпробваната и харесвана рецепта за успех.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.