Не, Apple не са потвърдили нищо за iCar

2016.12.07

 

Ако сте забелязали, в последните часове Интернет прелива от „новини“ за потвърдената електрическа кола на Apple. Истината обаче е, че няма нищо такова, а колата все още е само спекулация.

Интернет буквално пощуря, твърдейки че Apple със сигурност ще строи напълно автономна кола с името iCar. Според публикациите, тази бъдеща кола се очаква да е съперник на малкото изчадие на Google. Но каква всъщност е истината за iCar?

Компанията е изпратила писмо до Американската Агенция за Трафик и сигурност (NHTSA), заявявайки интерес към технологиите за автономни коли.

Казва се следното: „Компанията инвестира сериозно в изучаване на самообучаващи се машини и автоматизация в много области, включително в автомобилната индустрия и транспорта.“

„Проектирани правилно, под ръководството на NHTSA, автономните превозни средства имат потенциала значително да подобрят потребителското изживяване – да предотвратят милиони катастрофи и хиляди ранени и жертви на година.“

Стив Кенър, продуктов директор в Apple, е автор на писмото, което не включва никакви намеци за пускането на iCar в близко или далечно бъдеще. Въпреки всичко, новината е значителна, защото показва ангажираността на Apple към технологиите на бъдещето. Някои медии твърдят, че Apple са променили своята цел и вместо да разработват собствен автомобил ще се насочат към предоставяне на свързаните с автономните коли необходими технологии.

Според Bloomberg, след наемане на шефа на софтуерното подразделение за автомобили на Blackberry, Apple търси партньори на които да предоставя софтуер, а плановете за собствен автомобил са замразени. Но какъвто и път да са избрали от Купертино, ние все още нямаме цялата информация.

 

Източник: Car Throttle


 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.