Toyota

Това е новата Toyota Yaris GRMN с мощност 205 к.с.

2017.03.11

Toyota разкри на изложението в Женева обещаващата нова Yaris. Тя ще има най-бързото ускорение в този клас благодарение на двигател с компресор и мощност 205 коня.

GRMN. Не толкова вълнуващо име за малък и бърз хечбек. Означава „Gazoo Racing Masters of Nürburgring“. Ще простим глупавото означение на новия модел, защото той има доста какво да предложи на потенциалните клиенти.

Новото поколение перформанс коли с форсирана индукция нямат турбо. Оставяме настрана Muria-land с HEMI или GM V8. При всички останали вече се ползва компресор. При новия модел на Toyota той се прикрепва към 1.8-литров, четирицилиндров двигател, и му помага да извлече цели 205 коня – това е повече дори от новата Fiesta ST.

Toyota не предоставя данни за ускорението и максималната скорост, но споменава, че GRMN ще има „най-доброто в класа“ ускорение до 100 км/ч и ускорение от 80 до 120 км/ч на четвърта предавка. Очакваме колата да спринтира до 100 км/ч в ниските нива на 6-те секунди.

Други важни характеристики на Yaris са 1.8-литровият двигател с компресор, предното задвижване, и шест-степенната ръчна скоростна кутия, както и диференциала с ограничено приплъзване Torsen.

Колата е позиционирана по-ниско благодарение на специални амортисьори. Има по-дебела стабилизираща щанга, по-яки спирачки с четири спирачни апарати отпред.

Външният вид определено хваща окото. Джантите са 17-инчови BBS, броните отпред и отзад са нови, а отзад има сериозен спойлер. Отвътре се виждат по-спортни седалки, алуминиеви педали и волан от GT86.

Искате една? Ще трябва да почакате. Колата няма да е в продажба преди началото на 2018 година. За сега, дебютът и е единствено на изложението в Женева.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.