BMW

Според BMW, стандартните автоматични скоростни кутии превъзхождат тези с двоен съединител

2017.04.26

Конвенционалните автоматични скоростни кутии стават по-умни и бързи, така че DCT може да бъдат изхвърлени съвсем скоро.

Към този момент, ръчните скоростни кутии все още имат бъдеще – особено що се касае до най-мощните автомобили. Но при обикновените коли това не е така. Под въпрос е и бъдещето на скоростните кутии с двоен съединител – поне според вицепрезидента на BMW M – Питър Куинтус.

Коментирайки пред сайта Drive.com.au, Куинтус споменава следното: „Въпрос на време е кога ще изчезнат DCT. Тези скоростни кутии не бяха нищо революционно за времето си, но имаха ключово предимство пред стандартните кутии що се отнася до скорост на смяна на предавките. Проблемът за тях е този, че конверторът на въртящ момент при автоматиците е станал много по-бърз и умен от преди няколко години“.

“DCT имаха две предимства – те бяха много леки и осигуряваха по-бърза смяна на предавките“ , обяснява Куинтус, добавяйки „Сега, предимството им е заличено, след като автоматиците напреднаха технологично и поумняха“.

Що се отнася до ръчните скорости, Куинтус смята, че 450 к.с е максималното което могат да поемат тези скоростни кутии. И въпреки, че има няколко американски коли с ръчни скорости и много повече коне, техните скоростни кутии са доста тежки и тромави за да се нарекат добри.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.