Четирицилиндровото 630i проправя пътя на новата 6-та серия Gran Turismo

2017.06.19

Създадено да замени едновременно 6-та серия Gran Couple и 5-та серия GT, Gran Turismo е по-голямо, по-просторно и по-технологично от предшествениците си, но не се залъгвайте от означението 630i...

BMW разкри, че колата ще продължи да има означението на серия 6 за сметка на спряната Gran Coupe, но всъщност ще е директен наследник на GT 5-та серия.

Нарича се Gran Turismo – продължава да има пет врати и да е фамилна кола, но е по-дълга, по-ниска и по-лека от преди. Новият модел е с 87 мм по-дълъг и с 21 мм по-нисък, а задния край е дори 64мм по-близо до пътя. Широчината остава същата, а колата е базирана на същата платформа като моделите от серия 5, 7 и предстоящата серия 8. Разликите според BMW са в по-спортната позиция, което е най-видна в по-ниската задница и по-стръмните А колони.

От друга страна, новото Gran Turismo 6 e доста по-просторно от старото GT серия 5. Багажникът побира с цели 110 литра повече от стария модел, или общо 610 литра. Това е подобно на Skoda Octavia комби.

Други интересни числа са 115 кг по-ниското тегло в сравнение с GT 5. На практика, BMW жертва доста време и ресурси за да плюе по 5 GT, който вече не е в продажба.

Гамата Gran Turismo започва с модел 630i – разполагащ с 2-литров бензинов двигател с мощност 254 коня за ускорение от 0 до 100 за 6.3 секунди и среден разход 6.5л/100 км.

640i има два допълнителни цилиндъра, по-висока мощност – 335 коня, секунда по-добро ускорение и 0.3л/100 км по-висок разход.

Дизеловите модели са представени от 630d с 3-литров двигател с шест цилиндъра – 261 к.с и 617 Nm.

Въпреки че не изглежда така, Gran Turismo се отличава с невероятна аеродинамика. Задният спойлер се активира автоматично при скорост над 120 км/ч, като по този начин помага за намаляване коефициента на съпротивлението до само 0.25.

Умните технологии включват въздушно окачване с регулируема височина, осигурявайки 20мм допълнителен клиърънс за офроуд терени. От друга страна, режим Sport снишава шасито с 10мм.

Допълнителните опции включват стерео система Bowers and Wilkins с мощност 1400W с 16 говорителя за завладяващ съраунд звук. Освен това се предлагат системи за безопасност Crossroads и Wrong Way, предупреждаващи за опасности на пътя.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.