Mercedes-Benz

Ето го новия 4.0 V8 Mercedes-AMG S63 във вариант купе и кабриолет

2017.09.08

Mercedes разкриха подобрената S класа във вариант купе и кабриолет. S63 сменя познатия 5.5-литров V8 за по-новия и по-малък по работен обем 4-литров двигател.

Време е за поредния фейслифт на Merdeces AMG S63 – купе и кабриолет. Тук промените обаче сякаш са по значителни. Имаме нови задни OLED светлини, подобна на Panamera предна решетка и нова предна броня приличаща на „въртящо се крило“.

Голямата новина обаче е скрита от любопитни погледи – под предния капак. Подобно на скорошното обновяване на S63 седан, купето и кабриолета също се отказват от 5.5-литровия V8 двигател с двойно турбо, за сметка на по-новия 4-литров мотор, който все така осигурява значителна подемна сила – 612 коня и 895Nm.

Благодарение на системата за контрол на четирите задвижващи колела, S63 успява да постигне 3.5 секунди при спринта си от 0 до 100 км/ч. Това е впечатляващо постижение за нещо тежащо над 2 тона. Има обаче и една уловка – S63 ще се предлага и във вариант със задно задвижване, който няма да е чак толкова бърз.

Премиум модела S65 остава непроменен механично, разполагайки с 621 коня и 995Nm благодарение на своя 6-литров V12. Той ще се предлага само със задно задвижване.

Промените по S класа включват също и елементи в кабината и някои нови технологични решения – например система за контрол на дистанцията и помощник на управлението.

Новата система за „енергиен комфорт“ на Mercedes също дебютира тук, работейки в синхрон с масажните седалки, осветлението, музиката и др. Могат да се избират няколко програмни режима – Свежест, Топлина, Жизненост, Радост, Комфорт, Тренировка - всяка трае по 10 минути.

Официалният дебют на новите попълнения ще е на изложението във Франкфурт следващата седмица.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.