Ултра-сигурните нови коли са надхитрени от обикновени автомивки

2016.10.27

 

Те могат да спрат и да предотвратят удар с кола отпред, да ви държат в определена лента на пътя и дори да ви кажат кога сте уморени. Изглежда обаче, че новите супер-сигурни коли не са толкова умни когато влязат в автомивката и се срещнат с въртящите се четки.


Новите автомобили са оборудване с какви ли не сензори, но изглежда че те не могат да направят разлика между четките и да кажем една къща. Резултатът е силно натискане на спирачката – доста рязко!

Сред виновните модели са включени 33 автомобила. В списъка виждаме Volvo XC90, BMW 7-series и Chevy Spark – всички те виновни по един или друг начин.

Forbes съобщават за случаи в САЩ при които автомобили са се блъснали в други пред тях, защото последните рязко са набили спирачки пред четките.

При други ситуации, например когато шофьорът трябва да остави колата в неутрална позиция и да излезе докато колата преминава през системата, той я открива заседнала вътре заради задействана автоматична ръчна спирачка. А всеки път когато една такава кола спре се получава сблъскване на автомобили вътре в канала.

Поради липса на стандартно действащи системи и общоприет начин за изключването им, Международната Асоциация на Автомивките едва ли е много щастлива.

Разбира се, повечето производители са наясно с рисковете от това. Някои модели дори идват със съвети към купувачите при посещение на автомивка, които обаче често са заровени и скрити около страница 4789 на ръководството.

Може да сме първите които ще кажат това, но за бога: - Собственици на нови автомобили, може би е време да започнете да миете колите си сами!

Source: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.