Dodge

Dodge Demon стартира на цена от $84,995

2017.05.25

FCA пуснаха Dodge Challenger SRT Demon, който ще се предлага с множество допълнителни опции на цени от $1.

Харесвате ли агресивната визия на този Challenger SRT Demon с мощност 840 коня? Вече е ясна и цената на модела на Dodge. Той ще се продава за $84,995 в САЩ, а в цената са включени такси и доставка до адрес.

Това е сериозна сума за Американски модел, особено за Challenger. Но ако се замислим, то разликата от 20 хиляди спрямо цената на Hellcat си заслужава.

За начало ще кажем, че колата има огромен 6.2 V8 двигател с компресор, което води до ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.3 секунди. Това е официално и най-бързата серийна кола в света при спринт на четвърт миля – с постижение от 9.65 секунди при 225 км/ч на финала.

След това да видим инженерната част. Автомобилът идва със силно ъпгрейдвана трансмисия, първите фабрично монтирани транс-спирачки, охладител захранван от климатика, и още куп нововъведения. Но заслужава ли си сериозната сума от $84,995 за всичко това? Може би ако не бяхме в Европа лигите ни вече щяха да са потекли. Разбира се, това е само стартова цена, защото тя може да нарасне при добавяне на допълнителни опции. Някои струват само 1 долар, а по-значимите са:

  • Пакет ‘Demon Crate’ на цена от $6140 – включва контролен модул за задвижването, конусовиден въздушен филтър и цял набор от инструменти с марка Demon.

  • Пасажерска седалка (стандартният Demon е с една седалка)

  • Задна седалка, кожена или текстилна

Има и други екстри, които могат допълнително да повишат цената. Предлагат се кожени седалки с вентилация за $1595, аудио система Harmon Kardon за $995, а ако се комбинират двете цената става $2495.

Налични са допълнителни цветови опции за ламарините – например сатенено черно за $1995, или специална рисунка по избор на предния капак за $3495. Най-скъпата екстра е електрически покрив за $4995.

Всички поръчали новия модел ще получат безплатен еднодневен урок по шофиране в училището Боб Бондурант. А колата има 3 годишна гаранция или пробег от 58,000 км.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.