Bentley

Bentley Continental GT Supersports разполага със 700 к.с.

2017.01.14

 

Bentley представиха версия Supersports на последното W12 Continental GT, подобрявайки значително мощността и въртящия момент.

Настоящото Continental GT се навърта вече от доста време, затова Bentley явно са решили да ни напомнят, че моделът все още съществува... правейки го най-бързата четириместна кола в света.

Познатият ни 6-литров, W12 с двойно турбо е по-мощен – 700 коня и 1017Nm, или повишение от 79к.с и цели 217Nm спрямо първата генерация Supersports.

Въпреки че теглото е почти колкото на малка къща (2280кг с точност), GT успява да ускори от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди (точно колкото Aston Martin Vanquish S), а максимално достижимата скорост е 336 км/ч.

Bentley твърдят, че Supersports е най-бързата четириместна кола в света, но с малко. Ferrari GTC4Lusso е само на 2 км/ч от Bentley по отношение на максималната скорост. А дори версията GT кабриолет успява да достигне до 330 км/ч. Впечатляващо.

Новият автомобил получава и векторизиране на въртящия момент чрез спирачна система от Continental GT3-R. Окачването на купето е леко понижено и втвърдено.

Междувременно, интериорът е освежен с кожа в три тона, както и различни карбонови елементи.

Ако си мислите, че всичко е перфектно ще сгрешите. Това луксозно возило във версия купе струва 250хил.евро, докато кабриолета е 275 хиляди. Двата варианта ще се предлагат в силно ограничен тираж, а доставките ще започнат по-късно през годината.

Източник: Cat Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.