Mini

Mini Classic преродено с нови технологии и двигатели

2017.04.11

David Brown Automotive избират класическото Mini за следващия си проект, предлагайки на всички супер-богати клиенти възможността да имат модерна версия на една от най-култовите коли за всички времена.

Бихте ли платили сумата между 115 и 160 хил.евро за преродено класическо Mini оборудвано с най-съвременни технологии? Ако не вие, то някой ще заплати тази цена със сигурност, защото такъв модел съвсем скоро ще бъде в продажба, пуснат от DBA – съкращение зад David Brown Automotive - компания пуснала Speedback GT като купе в стил от 60-те години, базирано на съвременното шаси на Jaguar XKR.

Новият проект на DBA взема класическото Mini и го осъвременява с по-мощен двигател, модерни технологии и ново шаси.

Нарича се Mini Remastered и ще бъде пускано в много малък тираж – не повече от 100 бройки на година. Според компанията създател, то ще има „стил и чувство на класически автомобил, но такъв с добра динамика“. Визуално, колата ще е много близка до оригинала, а всяка ще бъде ръчно изработена и ще има истинско окачване (за щастие). Към всяко колело ще има монтирана бутална спирачка, което ще доведе до значително подобрение в спирането спрямо оригиналния модел. Двигателите ще бъдат с работен обем от 1275cc – на практика силно променена версия на оригиналния агрегат задвижващ последния Cooper S и 1275 GT. Според някои издания обаче, Remastered Edition ще има по-мощен двигател с вместимост от 1310сс от модела Monte Carlo.

Мощността на колата ще е с около 50% повече отколкото на оригиналния модел от 60-те години, което означава максимална мощност от 90-100 коня. Колата няма да е много по-тежка от 700кг, така че ще бъде много бърза и пъргава.

Отвътре, новата версия няма нищо общо с класическото Mini най-вече заради огромния тъчскрийн в средата, който осигурява достъп до екстри и софтуерни добавки, както и свързване с Apple CarPlay, Android Auto и други системи. Освен това, водачът може да получава напътствия за маршрути чрез Google Maps, а управлението се извършва чрез прекрасен дървено-метален волан.

Очевидно, единствено най-богатите ще могат са купят Mini Remastered с куп допълнителни екстри. DBA ще предлага модела със специални луксозни кожени седалки, луксозни стелки и други неща. Предните седалки са подобрени спрямо оригинала с цел по-добра позиция на тялото при шофиране.

Най-евтиният модел ще струва 115 хиляди Евро без екстрите, докато специалните издания ще струват доста повече. Дебютът на колата пред публика ще е по-късно този месец в Монако по време на Top Marques.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.