8 достъпни коли с изскачащи фарове

2016.12.07

 

Изскачащите фарове са страхотни, но не се срещат много често в достъпни автомобили. Следните 8 обаче могат да се намерят на сравнително ниски цени. Ето и нашите предложения:

Toyota Celica

Celica GT-4 беше велик модел, но славните и времена отдавна отминаха. Този тип коли обаче все още са почитани от най-запалените фенове – главно заради предното задвижване. Със зашеметяваща мощност за времето си от 160 коня, тези японски купета от началото на 90-те години привличат и със своите страхотни фарове!

Honda Prelude (III генерация)

В днешния свят на невероятно скъпи спортни автомобили, модели като третата генерация Prelude изглеждат доста изкушаващи. Те не са лесни за откриване, защото за автомобили от късните 80-те разполагат с предостатъчно мощност - до 150 к.с. Цената им обаче не е висока – около 3000лв за по-очукан модел и към 5 хил. за по-запазен такъв.

Volvo 480

Това Volvo със сигурност няма да е много бързо и спортно, но кой не би се изкушил от едно старо Volvo 480? Не само защото изглежда страхотно и има прибиращи се фарове, но и заради ниската цена. За под 3000лв може да попаднете на доста запазен екземпляр.

Mazda MX-5 (Mk1)

Колата страда от доста недостатъци, а освен това не е и много бърза. Въпреки всичко обаче, малката и евтина Мк1 Miata не бива да се подценява. Тя е интересна и забавна за каране, и се поддава на лесни модификации. Автомобилите втора ръка са доста евтини – може да се намери дори за под 3000 лв. Ако имате нужното търпение при търсенето може да откриете читава кола без никакви дефекти. Проверявайте за ръжда в критичните места.

Porsche 924

924 е мечта за мнозина, а може би точно сега е подходящото време за покупка. Цените на големия събрат /944/ вече скочиха до небето, затова 924 е една прекрасна и по-евтина алтернатива. Ще трябва да отделите поне 5000лв за купуването на стандартен модел с мощност от 125 к.с и 2-литров четири цилиндров двигател. Ако искате модификацията S с 2.5л 163 к.с., то си пригответе още няколко хилядарки.

Toyota MR2 (II генерация)

Ако говорим за стара MR2 с прибиращи се фарове - нашият избор би бил първа генерация. Но тя е много трудна за намиране и е скъпа. Затова ще се спрем на втората генерация на този модел. Тя е трудна за управление ако гоните лимита, но ако шофирате нормално и разумно – вози гладко и няма голяма склонност за презавиване. Цените и започват от под 3000лв, като за тази сума ще получите 2 литров двигател с мощност 168 коня. Ако добавите малко към бюджета може да намерите и по-мощната турбо версия с 218 к.с.

Toyota Supra

A70 e доста трудна да за откриване в днешни дни, но ако имате късмет може и да сполучите. Теглото на колата е 1700кг, а двигателят и 2.5-литров шестцилиндров в редица 1JZ. Ако искате нещо по-екзотично и старо, може да потърсите и по-старата генерация - Celica Supra.

Mazda 323F

323F не се характеризира с бързина или стил…не доставя и нужните силни емоции при шофиране. Но ако искате по-чудата и много евтина кола с изскачащи фарове, то няма по-добро решение от това. Цената и? Под 1000лв, което ще ви накара да забравите за безумно бавното ускорение до 100км/ч – а то се случва за над 10 секунди.

Източник: Car Throttle


 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.